Jaaroverzicht optredens Kerkzwervers.
Jaaroverzicht optredens Kerkzwervers. Foto: Wilma Borm

Een hele Stille Nacht… voor de Kerkzwervers

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Voor het eerst in het 45-jarig bestaan zingen de Kerkzwervers geen Kerst. Het kerstspel, het buiten zingen bij Kloostergaard en de nachtmis, het is allemaal gecanceld.

Het wordt een hele Stille Nacht in de kerken, maar er zijn wel opnames gemaakt van de verschillende koren met 4 zangers als vertegenwoordiging om alles corona-proof te houden. Deze opnames zijn verwerkt in een video, samen met de opgenomen kerstviering. Ook worden er kerstboodschappen uitgesproken door vertegenwoordigers van diverse groepen in Etten-Leur. Deze kerstviering is op kerstavond online te bekijken via een link op de website van de Heilige Mariaparochie.

Jubileumjaar Kerkzwervers

Dit jaar 2020 zou een fantastisch jubileumjaar worden waarin we met ons koor De Kerkzwervers het 45 jarig bestaan zouden vieren maar helaas....

Het werd een moeilijke tijd voor iedereen en zo ook voor ons koor. Toch hebben we geprobeerd daar waar het enigszins mogelijk was, nog iets te kunnen betekenen. Zo hebben we vooral buiten gezongen voor de zorginstellingen om het eenzaamheids-virus een beetje te bestrijden en een vrolijke noot te brengen in deze corona-tijden.

We laten dit vreselijk jaar snel achter ons en gaan hoopvol op weg naar een veel beter 2021. Een jaar waarin we elkaar weer ontmoeten, vasthouden en omarmen, samen feesten en heerlijk samen zingen! We houden nog even vol tot al het gevaar is geweken, maar wat er ook gebeurt De Kerkzwervers blijven altijd - All Together!

Online Kerkzwervers kerstboodschap – All Together

Om toch nog een beetje het oude vertrouwde kerstgevoel te krijgen en te genieten van ons koor, hebben we een filmpje gemaakt wat te bekijken is via de YouTube link https://youtu.be/aOgHaVCdMe8.

Wij wensen iedereen ondanks alles een mooi klein kerstfeest toe en vooral een gezond 2021!

Laten we samen wachten op het licht

Een weg die uitkomst biedt,

een uitweg uit deze duisternis

van zoveel afscheid en verdriet.

Waar we uitzien naar dat kind

en omzien naar elkaar

Daar wordt de hoop geboren

en wordt de lieve vrede

een heel klein beetje waar.

Daar kan een mens een engel zijn,

een brenger van wat licht.

De hemel raakt ons even aan

- een droom krijgt een gezicht.

Kerst in coronatijd - opname Kerstvideo.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief