De Lidl is een grote supermarkt in de Grauwe Polder.
De Lidl is een grote supermarkt in de Grauwe Polder. Foto: Jack Konings

Onrust over uitbreiding Lidl in Grauwe Polder

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Omwonenden van de Lidl in de Grauwe Polder maken zich zorgen over de uitbreidingsplannen van de supermarkt. Zij zijn onder meer bang voor meer verkeersbewegingen en het lawaai van laden en lossen. PvdA-lid Hans Wierema heeft raadsvragen gesteld over de kwestie. 

Wierema vraagt zich af of de bewoners echt goed in het overleg zijn betrokken. Hij wijst erop dat zij in het verleden bezwaar aantekenden tegen uitbreiding van de laad- en lostijden. Zij ervoeren veel geluidsoverlast in de vroege ochtend. De PvdA denkt dat daar niet op wordt gehandhaafd en wil graag weten waarom dat niet gebeurt.

De Lidl zou behoefte hebben aan gemeentegrond. Wierema stelt het college voor om Lidl te vragen om inpandig te laden en te lossen. Zo zou de geluidsoverlast kunnen worden gereduceerd. In het verleden hebben bewoners ook gevraagd om de vrachtwagens alleen te laten rijden door straten die daarvoor geschikt zijn. Wierema denkt dat ook hierop niet wordt gehandhaafd. Ook hier wil hij opheldering over. Daarnaast is hij benieuwd of het college mogelijk plantenbakken gaat plaatsen in straten waar truckers niet gewenst zijn.

Niveau buurtsuper

Wierema stipt aan dat de Lidl het niveau van buurtsuper allang zou zijn ontstegen. Hij vraagt zich af of dit voor de Grauwe Polder wel een gewenste ontwikkeling is. Tenslotte vraagt de PvdA of de gewenste uitbreiding nog wordt toegelicht in de gemeenteraad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief