.
. Foto: Jack Konings

Mosquito-piep moet jongeren weghouden bij De Vleer

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente gaat binnenkort een moscuito plaatsen bij de ingang van de Vleer. Er is al langere tijd overlast van jongeren rondom ingang, jongeren laten ‘s avonds veel rommel achter en zorgen voor overlast. 

Door een hoge onprettige toon uit te zenden met de zogenaamde mosquito hoopt de gemeente dat de plek minder aantrekkelijk wordt voor de jeugd. In samenwerking met sfeerbeheer is er de laatste tijd al veel gedaan om de omgeving aan te pakken. Zo zijn er functioneel dingen aangepast om het hangen minder aantrekkelijk te maken, denk hierbij aan extra verlichting waardoor de overlast al verminderd is. “Het is ging de hele zomer vrij goed,” zegt wethouder René Verwijmeren. “Maar de komende zes maanden plaatsen we de mosquito om ook de overlast bij de ingang aan te pakken. Nu moet de conciërge van de school iedere ochtend de troep van de jongren opruimen.” 

Het is wel de bedoeling om samen met sfeerbeheer de omgeving verder aan te pakken. De gemeente zegt dat de mosquito een tijdelijke oplossing is en dat er verder contact wordt gezocht met jongeren en hun ouders. 

De mosuito werkt op een tijdschakelaar en zal daarom overdag geen overlast veroorzaken. ‘s Avonds gaat het apparaat alleen aan als er langdurige tijd beweging is geregistreerd bij de ingang van de Vleer. Het bereik van de toon is zo’n 25 meter. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief