Afbeelding
Archieffoto: Jack Konings

Zorgen over huisvestingsproblematiek bij De Pontus in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De fractie van de VVD heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur zijn zorgen geuit over de situatie op katholieke basisschool De Pontus.

Twee groepen 5 van De Pontus zijn vrijdagochtend verhuisd naar basisschool De Hasselbraam. Op De Pontus, in de wijk Schoenmakershoek, is door ruimtegebrek geen plek meer voor hen. De twee groepen moesten voor hun lessen de afgelopen tijd al uitwijken naar de bibliotheek en de docentenkamer, maar de onderwijsinspectie zette daar een streep door. Met als gevolg deze verhuizing voor de leerlingen naar een school verderop.

Leerachterstand

Veel ouders zijn niet te spreken over de gang van zaken, aldus de VVD. Niet alleen omdat de school overvol is, maar ook vanwege het feit dat er sprake zou zijn van een leerachterstanden onder de leerlingen. "Ouders maken zich ernstig zorgen over de veiligheid van hun kinderen, zowel fysiek als emotioneel, maar vinden weinig begrip bij de school", schrijft Edgar de Jager namens de partij. 

Huisvestingsproblematiek

Deze signalen verontrusten de VVD, maar de partij realiseert zich ook meteen dat de invloed van de gemeente beperkt is. De Jager: "Het betreft immers geen openbare school. Als het gaat om zaken als huisvesting heeft de gemeente echter wél een belangrijke rol." De VVD is dan ook benieuwd of de gemeente op dit moment in gesprek is over de huisvestingsproblematiek met de Stichting Katholiek Primair Onderwijs Etten-Leur, waartoe De Pontus behoort. "Wij ondervinden bij de ambtenaren een constructieve houding als het gaat om de oplossingen voor de korte en lange termijn."

Ongefundeerd

In een reactie zegt SKPOEL over de VVD-brief dat de vermeende leerachterstanden op De Pontus ongefundeerd en onjuist zijn. "Er is geen sprake van verscherpt toezicht van de Onderwijsinspectie. De Pontus scoort in de (Cito-) eindtoets al jaren boven het landelijk gemiddelde." De uitspraken doen dan ook volgens SKPOEL geen recht aan de leerlingen, ouders en het hardwerkende team van De Pontus. "De school biedt succesvol thuisnabij onderwijs aan leerlingen uit de wijk Schoenmakershoek en werkt opbrengstgericht en handelingsgericht met veel ondersteuning voor leerlingen op basis van hun onderwijsbehoefte."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief