Foto: Saske van der Eerden

Kunstwerk wijk Banakkers ziet bijna het levenslicht

  Gemeente Nieuws

ETTEN-LEUR - Wethouder Ger de Weert onthult op vrijdag 13 maart het nieuwe kunstwerk in de wijk Banakkers in Etten-Leur. Het kunstwerk luistert naar de naam ANIMO en is van de hand van Saske van der Eerden. De kunstenares is bij de onthulling ook zelf aanwezig. 


Locatie van het werk wordt de Kerkwerve, op het veldje ter hoogte van de huidige kinderspeelplaats. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de onthulling al in november of december zou plaatsvinden. "Maar we vinden het toch leuker om het kunstwerk het levenslicht te laten zien als het wat groener is op het veldje, vandaar dat we uit gaan wijken naar volgend jaar", liet Van der Eerden eerder weten.

Ballonnen

ANIMO staat voor een flexibele paal met in de top 36 ballonnen in verschillende kleuren. De ballonnen geven, als het donker is, een lichteffect af. Het materiaal dat van der Eerden heeft gebruikt is gegalvaniseerd staal. 

Voor het vervaardigen van het kunstwerk in de wijk Banakkers kwamen 91 aanmeldingen binnen. Drie gegadigden werden geselecteerd voor het uitwerken van hun ontwerp en begin 2019 werd Saske van der Eerden als winnaar aangewezen. Voor het kunstwerk is - inclusief ontwerp, vervaardigingkosten en plaatsing - een budget beschikbaar van € 37.500, - exclusief BTW. Het kunstwerk is speciaal voor deze locatie ontworpen. Saske van der Eerden heeft zich laten inspireren door het speelveldje. Animo is hét markeringspunt voor de wijk, het draagt bij aan het gevoel van thuiskomen en thuis zijn.

Tekst loopt door onder de foto

Broer

Saske van der Eerden is geboren in het Brabantse Lierop en woont en werkt thans in Haarlemmermeer. Zij is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van kunst voor de openbare ruimte. Veel van haar projecten voert ze uit in samenwerking met haar broer Teun. Een beroemd werk van haar is bijvoorbeeld De Kus en het Konijn en het Kissing Couple XXXL, beide in Amsterdam.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Elektromonteur

Breda

Lid Klachtencommissie

Roosendaal

Teamleider verpakking

Steenbergen

Trekker-opleggerchauffeur

Zevenbergen