De drie mannen zijn aangehouden.
De drie mannen zijn aangehouden. (Foto: Archief de Bode)

Drie buitenlanders aangehouden voor diverse winkeldiefstallen

  112 Meldingen,112 Nieuws

RUCPHEN - Drie buitenlandse mannen van 30, 27 en 24 jaar zijn zaterdagmiddag door de politie aangehouden in Bergen op Zoom. Dit nadat er in hun auto veel gestolen spullen werden aangetroffen. 


Vorige week hielden winkeliers in Rucphen elkaar al op de hoogte over dat er in verschillende winkels in de omgeving pogingen tot diefstallen waren gepleegd, die mogelijk in verband gebracht worden met mobiel banditisme. Zij gebruikten hiervoor een onderlinge app-groep. De winkeliers maakten foto's van het drietal en wisten het voertuig te fotograferen. Desondanks wisten de mannen nog een aantal diefstallen te plegen en werd de politie geïnformeerd. 

Zaterdag 24 november zag de politie het door de winkeliers gefotografeerde voertuig rijden over de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. In de auto zaten drie Bulgaren met Turkse identiteitsbewijzen, die Roemeens spraken. Op het voertuig zat een gestolen Engels kenteken, waarover met stift een Pools kenteken was geschreven. De auto lag vol met tassen cosmetica, kleding en schoenen met verwijderde veiligheidslabels en huishoudelijke zaken zoals pakken koffie. De auto en de goederen zijn in beslag genomen. 

De inzittenden werden ook herkend aan de hand van de eerder gedeelde foto's van de winkeliers. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Samen met de recherche wordt er gekeken voor welke diefstallen het drietal verantwoordelijk is. Een van de verdachten moet nog voor 16 dagen in hechtenis vanwege eerdere winkeldiefstallen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief