Logo internetbode.nl/rucphen

Dagelijks alcoholcontroles in grensstreek Rucphen

  112 Meldingen

RUCPHEN – Wie de feestdagen over de grens viert moet opletten. De Belgische politie kondigt aan tot half januari dagelijks alcoholcontroles uit te voeren in de gemeenten Essen, Wuustwezel en Kalmthout.


Dat kunnen grote controleacties zijn, maar ook een enkele ploeg die inspecties houdt. Wel verplaatsen zij zich gedurende de dag, omdat via sociale media al snel bekend is waar zij zich ophouden. De Belgische politie gebruikt zogeheten ‘samplingtoestellen.’ Dat zijn apparaatjes die snel de alcohollucht in een voertuig opmerken. Daardoor wordt de pakkans groter.

Gevaren Rijden met drank op komt in België nog veel voor. Dat moet volgens de politie anders: “Veel mensen proberen nu eerder controles te vermijden in plaats van alcohol te vermijden. Dat moet anders. De kans op een ongeval is veel groter als je gedronken hebt.” Vooral mensen in de categorie van veertig tot zestig jaar zouden geneigd zijn om met drank op achter het stuur te stappen. Jongeren zouden zich beter bewust zijn van de gevaren, doordat ze zijn opgegroeid met de campagnes om nuchter achter het stuur te stappen.

FOTO SHUTTERSTOCK<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief