Foto: collectie Sandra van den Broek

Alles op alles voor rolstoelbus Nanne

RUCPHEN - De 6-jarige Nanne van den Broek uit Rucphen is meervoudig gehandicapt en heeft dringend een rolstoelbus nodig. Aan de aanschaf daarvan hangt echter het pittige prijskaartje van 40.000 euro. Via onder meer het inzamelen van kroonkurken en oud ijzer proberen haar ouders Sandra en Martijn het benodigde bedrag bijeen te schrapen.


Hiervoor is echter niet zo heel veel tijd. Om met de woorden van moeder Sandra te spreken: “Het is nu tien voor twaalf. Als het straks vijf voor twaalf is, zijn we te laat”.

Rolstoel

Zoals alle kinderen van haar leeftijd groeit Nanne namelijk flink. Daarom zal haar huidige rolstoel op korte termijn moeten worden vervangen door een nog grotere en zwaardere rolstoel. Het zadelt haar ouders meteen met een probleem op: die rolstoel zal met geen mogelijkheid in de auto van het koppel passen. Om Nanne en haar rolstoel te kunnen blijven vervoeren, zal er een rolstoelbus moeten worden aangeschaft. Die rolstoelbus, welke niet wordt vergoed door de gemeente, kost naar verwachting zo’n 40.000 euro. Geld dat het gezin niet heeft. Sandra en haar man Martijn zijn daarom een actie gestart: met het inzamelen van flessendoppen en oud ijzer hopen ze het geld bij elkaar te krijgen.

Facebook

Onder de noemer Rolstoelbus voor Nanne werd de actie ruim een maand geleden via Facebook gelanceerd. Dat leverde in korte tijd hartverwarmende reacties op uit heel het land en zelfs uit België. De horeca in Oss bijvoorbeeld zamelde binnen ‘no time’ zestig kilo kroonkurken in, terwijl particulieren volop oud ijzer aanbieden. Dat ijzer wordt, als het qua afstand lonend is, persoonlijk bij de aanbieders opgehaald. In het andere geval kan het ijzer ook bij de familie Van den Broek in Rucphen worden afgegeven.

Donaties

Al moet er, met een prijs van zo’n 7 tot 15 cent per kilo, nog heel veel oud ijzer worden verzameld voordat het uiteindelijk benodigde bedrag in zicht kan komen. Alle kleine beetjes helpen echter. Zo gingen meisjes uit de buurt spontaan langs de deuren om geld in te zamelen, zetten steeds meer ondernemers in de regio een spaarpotje voor Nanne op de toonbank en ontvangt het koppel inmiddels ook de nodige geldelijke donaties. “Dat laatste was eigenlijk niet onze intentie”, vertelt moeder Sandra. “We kregen echter veel reacties van mensen die zeiden geen oud ijzer te hebben, maar ons wel graag te willen helpen door geld over te maken. Het is wel een drempel waar we ons overheen hebben moeten zetten”.

Tussenstand

Alles bij elkaar werpt het tot dusver echter wel zijn vruchten af. Afgelopen week, precies een maand na de start van de inzamelingsactie, kon moeder Sandra al heel blij de tussenstand van het ingezamelde bedrag wereldkundig maken: 4526, 04 euro. “Op zich loopt het lekker”, concludeert ze tevreden. “Het is echter geen sprint, maar een marathon die we aan het lopen zijn. We hopen rond deze tijd volgend jaar een foto van de rolstoelbus van Nanne op de Facebookpagina te kunnen plaatsen”.

Druk

De actie maakt wel dat het voor het gezin nog drukker is dan gewoonlijk thuis, erkent moeder Sandra. “Al is het iets rustiger nu Nanne na de coronamaatregelen weer vijf dagen per week naar de Mytylschool in Roosenaal gaat. De zorg voor Nanne moet immers altijd zijn dichtgespijkerd. Daarnaast hebben we ook nog de zorg voor Mikk en Lani, haar jongere broertje en zusje. Naast het gewone werk hebben we er met de actie een fulltime baan bij. Het blijft niet alleen bij dopjes en ijzer ophalen en wegbrengen. Denk aan alle administratie die erbij komt kijken, routes uitzetten, telefoontjes aannemen, afspraken maken met mensen, enzovoorts. Maar het is het waard geweest”.

Kroonkurken en/of oud ijzer over? Neem contact op met de familie Van den Broek, Van Wesemalestraat 17, 4715 BA Rucphen, tel. 06-52586862. Geldelijke donaties kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL40 RABO 0313768048 t.n.v. M.C.P van den Broek. Surf voor meer informatie naar de Facebookpagina Rolstoel voor Nanne.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Horeca medewerkers

Bergen op Zoom t/m Tilburg

Productiemedewerker

Zeeland

bezorgers vakantieperiode

gemeente Altena divers

Gediplomeerde doktersassistent(e)

Etten-Leur

Horecamedewerker

Hazeldonk-Oost