Foto: Melkveehouderij Van Gastel

Melktap en streekproducten vormen succesvolle combinatie

RUCPHEN - Of de populariteit van streekproducten groeiende is? Die vraag wordt door Arjan en Miranda van Gastel met een volmondig ‘ja’ beantwoord. Het aan hun melktap gekoppelde winkeltje waar streekproducten kunnen worden gekocht, is een daverend succes.


Het koppel, dat aan de Rucphenseweg in Rucphen een melkveehouderij runt, begon in 2017 een melktap bij het bedrijf. Arjan van Gastel: “Een kennis van ons in Huijbergen heeft een melktap staan voor melkgeiten. Dat moest ook kunnen met melkkoeien. Met dat idee zijn we in 2016 mee aan de slag gegaan. Bij de Gemeente Rucphen zijn we vervolgens gaan informeren of het bestemmingsplan kon worden aangepast. Voordat we het wisten was het een officiële aanvraag die een week later in de Rucphense Bode stond. De Gemeente Rucphen was dan ook heel enthousiast. Zij zag in de komst van een melktap een mooie impuls voor recreatie en toerisme."

Seizoensarbeiders

"Tijdens het bouwen meldde de aardbeienteler hierachter zich: ‘Je kunt voor mij ook wel aardbeien gaan verkopen’. Van het één kwam het ander. Kaas van Kaasboerderij Ossenblok, eieren uit Roosendaal, asperges uit Schijf, noem maar op. Het bleef maar groeien, net als het aantal bezoekers. Onder hen veel buitenlandse seizoensarbeiders. Die gebruiken de melk om er zelf yoghurt, pap en kaas van te maken. Sinds de komst van het coronavirus is het alleen maar drukker geworden. Op zondag kunnen we bijna niet weg omdat we tussendoor de producten moeten aanvullen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief