Foto: Corine Roks
OP DE WERKVLOER

Rockgitarist Walter Poppelaars begeleidt en adviseert musici

ROOSENDAAL - Met de opleiding communicatie vers in the pocket besluit de twintiger, Walter Poppelaars, eens een jaartje iets heel anders te gaan doen. Zijn oog valt op een vacature voor gitaarverkoper bij Muziekcentrum Van Gorp in Roosendaal. Een baan waarbij de rockgitarist zijn passie kan volgen.


Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de muziekzaak aan de Kade. Zijn specialisme? Gitaar, drum en geluid. “Al zeventien jaar werk ik hier, momenteel met negen collega’s. De uitbreidingen heb ik van dichtbij meegemaakt, aangrenzende panden waarin nu de slagwerk en piano/vleugel afdelingen te vinden zijn”, licht Walter Poppelaars toe. Binnen de acht afdelingen, met een gezamenlijk winkeloppervlak van 2500 m2 is de muziekspecialist vooral te vinden op de afdelingen gitaar, geluid en slagwerk.

OTIS

“Daar ligt mijn passie, zeker met mijn achtergrond als gitarist en drummer van verschillende bandjes. Als vijftienjarige stond ik al op de bühne. In het begin in kleine donkere cafeetjes, later op grote poppodia zoals Paradiso en 013. Vooral met de band OTIS, genoemd naar een Roosendaalse nachtclub in de Damstraat, boekten we nationaal en internationaal succes. Een stevige rockband bestaande uit vijf muzikanten waarbij ik me kon uitleven op mijn gitaar. Mooie herinneringen hebben we aan onze tours door Europa, met vijf mannen in een busje met op de achterbank een kratje bier”.

Geluid

Met de afdeling geluid heeft Poppelaars eveneens een bijzondere match: “Ik ben erg gedreven in het perfectioneren van geluid. Al op jonge leeftijd maakte ik opnamen vanuit een studio aan huis. Destijds op cassettebandjes waarbij je vier sporen gebruikt. Nu gaat alles digitaal en zijn de mogelijkheden plenty. Nog steeds maak ik opnamen, maar nu vanuit een studio in Cultuurhuis De Suite”. De geluidsman over zijn contact met de klanten: “Ik bied ze voornamelijk goede begeleiding zodat ze met een goed gevoel de winkel verlaten, daarin schuilt de kracht van dit muziekcentrum”, waarbij Poppelaars opmerkt dat sommige klanten blanco binnenstappen en weer anderen precies weten wat ze willen”.

Werkplaats

Naast de verkoop is hij ook te vinden in de werkplaats voor reparaties van zijn specialisme, gitaar en slagwerk. Tijdens een rondleiding toont Walter de verschillende afdelingen waaronder de blaasafdeling waarvoor musici uit heel Europa naar Roosendaal komen. De rockgitarist toont zijn kantoor, de plek waar hij een deel van de marketing voor rekening neemt. “De online marketing zoals het updaten van onze website die ik zelf mede heb ontwikkeld en het zorgdragen voor een goede vindbaarheid”. Zo komt zijn studie communicatie toch nog prima van pas. Tot slot de vraag aan deze muzikant (42) die binnenkort voor de tweede keer vader wordt: Mis je het optreden? “Jazeker, en eerlijk… misschien dat ik met wat vrienden toch weer een bandje opricht. Uiteraard naast mijn werk want binnen Muziekcentrum Van Gorp heb ik ook nog ambities”, een combinatie van beiden zou mooi zijn”, is zijn antwoord.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief