Foto: Ronnie Gommers

Ronnie Gommers: 'Sport kijk je toch het liefst samen'

SPRUNDEL - Voor het eerst sinds 2014 wisten de voetballers van het Nederlands Elftal zich weer te kwalificeren voor een eindtoernooi. Het coronavirus zette echter een streep door het EK 2020. Het betekende meteen ook dat het door Ronnie Gommers aangekondigde EK Dorp bij de schaatsbaan bij De Vijfsprong in Rucphen dit jaar in ieder geval niet werd gebouwd.


De eigenaar van café De Coop in Sprundel kwam op het idee voor een EK Dorp nadat hij in 2018 het WK Dorp in het Belgische Hoogstraten bezocht, een initiatief van een aantal bevriende Nederlandse ondernemers die er horecazaken runnen. Hij kreeg al in een vroeg stadium licht van een enthousiaste Gemeente Rucphen, maar zoals gezegd gooide het coronavirus roet in het eten. 

Nuchter

Ronnie Gommers blijft er echter nuchter onder. “Ik maak me er niet zo druk om,” zegt hij. “Het is wat het is. Voor mij is het simpel: nu het EK Voetbal is verplaatst naar volgend jaar, wordt de bouw van het EK Dorp ook doorgeschoven naar volgend jaar. Er zijn erger dingen in de wereld dan sportevenementen die niet doorgaan. Sport is belangrijk, maar tegelijkertijd ook van secundair belang. Door het coronavirus heb ik persoonlijk leed gezien en ook collega’s failliet zien gaan. Ik kan wel lopen janken, maar ik ben allang blij dat de kroeg weer open is. Er kan hier wielrennen, voetballen en Formule 1 worden gekeken met een biertje erbij. Da’s wel zo interessant. Sport kijk je immers toch het liefst samen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief