Foto: Addo Sprangers

CDA-fractie hamert op betere communicatie over wegwerkzaamheden in Sint Janstraat

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - Wegwerkzaamheden zijn één ding, de communicatie hierover een tweede. Bij ondernemers in de Sint Janstraat in Sprundel blijkt hierover onvrede te bestaan. Voor CDA-fractievoorzitter Tosca Goorden-Winde reden om hierover bij het college aan de bel te trekken.


"Aan de Sint Janstraat in Sprundel zijn veelal kleine tot middelgrote ondernemingen gevestigd", schrijft zij in een brief aan burgemeester en wethouders. "Deze zijn afhankelijk van hun vaste klantenkring en eventuele passanten. Als gevolg van de wegwerkzaamheden staat de bereikbaarheid van de Sint Janstraat en de inkomsten van de ondernemers onder druk".

Straat afgesloten

Een heldere communicatie is daarom van groot belang, zo maakt Tosca Goorden-Winde duidelijk. "Voor de tweede keer in korte tijd moest de straat worden afgesloten om verbeteringen aan te brengen. De tweede keer dat de straat werd afgesloten stond de omleiding en bereikbaarheid van de ondernemers duidelijk aangegeven. Echter, als er een calamiteit is of een afsluiting van slechts een aantal dagen, dan wordt dit niet gecommuniceerd naar de ondernemersvereniging".

Communicatieplan

Zij is benieuwd of burgemeester en wethouders ervan op de hoogte zijn dat de ondernemers ontevreden zijn over deze gang van zaken en vraagt in haar schrijven dan ook om een toelichting van het college. Zo wil zij weten hoe de communicatie in de betreffende Sint Janstraat voor de verschillende werkzaamheden is geregeld. Ook wil zij van het college horen of er een communicatieplan is opgesteld door de Gemeente Rucphen en of dit samen met de ondernemers is gebeurd. Voorts wil de CDA-fractievoorzitter uitleg over waar de verschillende verantwoordelijkheden betreffende uitvoering en controle liggen. Tot slot wil zij antwoord op de vraag wat het uw college eraan gaat doen om de communicatie richting ondernemers op het gebied van wegwerkzaamheden en andere essentiële zaken te verbeteren.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief