Afbeelding

Nieuwe uitvaart inloopwinkel in Sint Willebrord

Bedrijvig Nieuws

SINT WILLEBRORD - Initiatiefneemster Annet van Wortel van Uitvaart Verzorging Brabant heeft sinds kort de deuren geopend van een uitvaartinloop winkel aan de Pastoor Bastiaansensingel 1 te Sint Willebrord. Van Wortel, die ruim twintig jaar ervaring heeft in uitvaartverzorging, heeft gekozen voor een winkelconcept met meerdere branchepartners onder één dak. Het resultaat is een inloopwinkel waar men terecht kan voor de meest uiteenlopende zaken met betrekking tot een uitvaart.

“Van troostgeschenkjes tot urnen, van condoleance kaarten tot grafzerken, van uitvaartverzekeringen tot de erfenis. Alles op het gebied van ‘het afscheid’ kunnen wij bieden”, aldus Van Wortel.

Behoefte “Er is in deze branche vooral behoefte aan informatie, met name over de uitvaartverzekering. Mensen zijn bijvoorbeeld vrij in hun keuze voor uitvaartzorg, welke verzekering ze ook hebben. Een inloopwinkel maakt de drempel wat lager, vandaar dit idee waarbij we ook ons steentje bijdragen aan de groeiende winkelleegstand”, concludeert de directeur van Uitvaart Verzorging Brabant.

Persoonlijk tintje Van Wortel is sinds 2012 algemeen directeur van Uitvaartverzorging Brabant, dat het keurmerk uitvaartzorg draagt. Uitvaartverzorging Brabant heeft centra in Bergen op Zoom en Roosendaal en maakt gebruik van de nieuwe accommodatie op Sint Willebrord. “Uitvaarten krijgen steeds meer een persoonlijk tintje. Mensen onderschatten vaak de mogelijkheden. Wij streven naar een persoonlijke benadering waarbij we de tijd nemen om specifieke wensen te realiseren en mensen te begeleiden in hun keuzes. Dit kan zijn op een moment dat een uitvaart zich daadwerkelijk aandient, maar ook vooraf kan men zich goed laten informeren. De zogenaamde voorregelingen, waarbij je een uitvaart helemaal kunt laten berekenen en speciale wensen kenbaar maakt”, stelt Van Wortel als voorbeeld.

Partners Zeker op het gebied van nalatenschappen is het raadzaam dat men zich vooraf goed laat informeren. Partner Van Gogh notarissen te Sint Willebrord geeft hierbij het juiste advies. Deze partij regelt de begeleiding rond de erfenis, zowel voor, als na de begrafenis. Een goede uitvaartverzekering voorkomt dat nabestaande achteraf worden opgezadeld met vervelende verrassingen zoals torenhoge kosten. Partner Boeren-Kuijpers uit Sint Willebrord is hierin de begeleidende partij.

Trends In de winkel staan zerken van Steenhouwersbedrijf W. Van Peer b.v. uit Sprundel tentoongesteld. “Gemaakt van diverse steensoorten, van heel grof tot heel fijn”, licht de onderneemster toe. Bloemenwinkel Koningskruid toont decoratieve elementen voor op het graf, zo ook de troostgeschenkjes, kleine cadeautjes die medeleven betuigen. De prachtig handgemaakte urnen zijn het vakwerk van keramiste Ingrid Gijzen. Daarnaast beschikt de uitvaart inloopwinkel over een muur met urnen waarbij Van Wortel al wijzend de laatste trends benoemt: “Abstract, zelfs van glas. Alle soorten hebben we in huis.” Tot slot wijst Van Wortel op Uitvaartwinkel Online, waarmee zij eveneens samenwerkt.

Toplocatie De uitvaart inloopwinkel kijkt uit over het processiepark van Sint Willebrord, een toplocatie voor deze branche. “Loop gerust eens binnen”, besluit de onderneemster. “De koffie staat klaar. Binnenkort staan we ook weer op de Mayfair.” Bellen kan dag en nacht naar het volgende nummer: 0165-533785. De winkel is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend, van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Uitvaart Verzorging Brabant, Pastoor Bastiaansensingel 1, 4711 EC Sint Willebrord

Annet Van Wortel bij de handgemaakte urnen. BIJDRAGE EN FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief