Afbeelding
Foto: Corine Roks

Zonnebloemkwartet zet vrijwilligers in de schijnwerpers

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Tijdens de jaarvergadering van het Zonnebloemkwartet in gemeenschapshuis Agora in Rucphen werden donderdag maar liefst tien vrijwilligers in de bloemen gezet.

Dit jaar zijn zij namelijk allemaal tien jaar actief bij De Zonnebloem. Wethouder Suzanne Breedveld- de Ruiter reikte de onderscheidingen uit, bestaande uit een oorkonde en een speld. Op de eerste rij Toos Heeren en Marian Goedhuis uit Sint Willebrord. Daarnaast (rechts) Ida de Rooij uit Rucphen. Ook uit Rucphen komen (tweede rij v.l.n.r.) Annie den Ouden, Jacqueline Neggers, Hermien van Oers, met daarboven Gerda van Geel, wethouder Suzanne Breedveld, Ad Vergouwen (rood) en Joop den Ouden. Marianne van Broekhoven uit Rucphen was helaas verhinderd.

Reisjes

Na deze feestelijke gebeurtenis kregen de aanwezigen van het districtshoofd uitleg over de nieuwe zienswijze van De Zonnebloem, waarbij de organisatie en verantwoordelijkheid van de reisjes grotendeels voor rekening van de afdelingen komen. Nieuwe vormen passeren de revue, zoals een-op-eenreisjes of het huren van een huisje met een groep. Regio Brabant Zuid- West, waar het Zonnebloemkwartet onder valt, heeft gekozen voor vakanties in de vorm van een zorghotel, waar zo'n twintig ouderen annex hulpbehoevenden aan deel kunnen nemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief