Afbeelding

Nieuwe look voor Monden Keurslager

Bedrijvig Nieuws

SPRUNDEL - Na drie weken grondig te hebben verbouwd, gingen vorige week de deuren voor de klanten van Monden Keurslager uit Sprundel weer open. De winkel heeft een complete metamorfose ondergaan.

Opvallend is de langgerekte transparante toonbank waarin de verse vleesproducten worden geëtaleerd. De huisgemaakte salades, specialiteiten, en kant en klare maaltijden komen eveneens prima tot hun recht in dit nieuwe onderkomen. Verder heeft de winkel een moderne koeling met lekkernijen uit eigen keuken waaronder de befaamde ‘uiensaus’ en een overzichtelijke wand met de lekkerste vleeswaren voor op de boterham. Dit alles in een strakke antraciet kleurige setting waarin de vertrouwde maar ook nieuwe producten goed tot hun recht komen.

Toonbank De ambachtelijke droge worsten en gerookte hammetjes hangen uitnodigend achter de toonbank. In deze toonbank bevindt zich het vertrouwde aanbod van het vlees variërend van de meest luxe soort tot en met de oer-Hollandse gehaktbal, bij Monden Keurslager bereidt met grootmoedersaus. “Ons vers gekruid gehakt waarvan ik het recept niet verklap, is een toppertje in ons assortiment”, laat slager Ad Monden weten. De in de oven bereidde sparerib, de vleeswaren uit eigen keuken en de huisgemaakte salades scoren eveneens prima bij de klanten die zelfs vanuit de regio naar deze slager komen voor hun verse vleesproducten.

Specialiteiten In het assortiment bevinden zich dan ook specialiteiten die alleen verkocht worden bij deze Keurslager. “We hebben specialiteiten zoals de Wave, een gemarineerd kipfiletje omwikkeld met ontbijtspek, de kipvink, de megaburger en natuurlijk onze huisgemaakte uiensaus” aldus Monden. Het assortiment in hapklare maaltijden is uitgebreid. Tommy Monden, legt uit: “We merken een toenemende vraag naar kant en klaar maaltijden. Naast de seizoensgebonden gerechten zoals rode kool met hachee, de verse keeltjesstamp met gehaktbal en de asperges met beenham die binnenkort weer op het menu staan, hebben we ook pasta’s waarbij onder andere de tagliatelle met beenham nieuw is”. Een compleet verzorgde barbecue met sausjes, brood, groenten en bavarois staat al jaren in de zomer top tien, uiteraard kan dit worden aangepast voor de fondue- of steengrill. Klanten kunnen kiezen voor luxe maaltijdschotels met vis en of vlees, alles vers gemaakt in de hygiënische keuken die zich achter de winkel bevindt.

Hygiëne en kwaliteit Hygiëne en kwaliteit zijn belangrijk voor vader en zoon Monden die al jaren de winkel samen, met vrouw Dimph en vriendin Sharona, runnen. Niet voor niets is pa Monden al sinds 1992 aangesloten bij de Vereniging van Keurslagers, een merk dat staat voor kwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en klantvriendelijkheid. Het familieambacht waarmee een begin is gemaakt in 1950 door vader/ opa Cees Monden. Een grote foto van de grondlegger hangt op een prominente plaats in de strakke, moderne winkel. Een prent die op de locatie waar het allemaal begon een brug slaat tussen de drie generaties.

Monden Keurslager, Sint Janstraat 38, 4714 EH Sprundel, tel. 0165-382330, www.monden.keurslager.nl

Keurslager Monden heeft een complete metamorfose ondergaan. FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief