Foto: Tom van der Put

Getuige dodelijk ongeval A58 Rucphen meldt zich bij politie

  Politie

RUCPHEN - De vrachtwagenchauffeur die getuigen was van het dodelijke ongeval op de A58 ter hoogte van Rucphen, heeft zich dinsdagmiddag bij de politie gemeld. Hij heeft inmiddels een verklaring afgelegd. 


Bij het ongeval kwam een 35-jarige man uit Oudenbosch om het leven. De personenauto waar de man in reed kwam door onbekende oorzaak tegen de achterkant van een vrachtwagen gereden.

Het ongeval vond omstreeks 03.50 uur plaats. Om duidelijk te krijgen wat er precies gebeurd is was de politie op zoek naar een vrachtwagenchauffeur die het ongeval (mogelijk) heeft zien gebeuren. Hij heeft de chauffeur van de betrokken vrachtwagen er namelijk op geattendeerd dat hij een aanrijding had gehad. Het enige dat bekend was over deze getuige, is dat hij Engels sprak tegen de betrokken chauffeur. Inmiddels heeft de chauffeur zich gemeld bij de politie en heeft hij een verklaring afgelegd. 

Van de bij de aanrijding betrokken vrachtwagenchauffeur is een blaastest afgenomen. Hij bleek niet gedronken te hebben. Deze chauffeur is mee naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Verkeersspecialisten van de politie onderzoeken het ongeval. Op dit moment is op de snelweg A58 een rijstrook afgesloten voor dit onderzoek. Dit gaat zeker nog enkele uren in beslag nemen. De ochtendspits zal hier hinder van ondervinden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief