Foto: Corine Roks

Jong talent Ajax wint U10 Tournament

  Sport

SINT WILLEBRORD - De jeugdselecties van West Ham United uit Engeland en Ajax Amsterdam speelden zondag de finale van het U10 Tournament 2019 op de velden van Rood-Wit in Sint Willebrord. Uiteindelijk waren het de Amsterdammertjes die de bokaal in ontvangst konden nemen. Een flinke tegenvaller voor de Engelse club, die op Willebrordse bodem al vier keer in de finale stond en telkens als tweede eindigde. De derde plaats ging naar de spelertjes van Feyenoord.


Het was een zonovergoten weekend voor de jonge spelertjes van maar liefst 24 internationale verenigingen bij Rood-Wit. Zij trokken een massa bezoekers naar de Willebrordse club, die naast de voetbalwedstrijden werden getrakteerd op volop entertainment. Zo was zaterdagmiddag de freestyler Tiki Taka Touzani present om zijn voetbalkunsten te delen met de jonge aanwezigen. Aan belangstelling had deze vlogger geen gebrek. Na de wedstrijden waren het de DJ's die het publiek vermaakten. Door de zinderende hitte - zondag was het zo'n 32 graden - kwamen de aanwezige watertaps goed van pas. Maar ook de bar draaide overuren, zowel op het terras van de kantine als in de VIP-tent. Rond de velden stonden stands met ijsjes, hapjes en drankjes. Ook konden kinderen zich gratis laten schminken.

Veiling

Na de finale stond zondag een veiling voor Spieren voor Spieren op het programma. Diverse internationale clubs hadden voor dit goede doel spelersshirts beschikbaar gesteld voorzien van handtekeningen van hun profs. Het shirt van Ajax bleek erg geliefd onder de aanwezigen. Na diverse biedingen viel voor het bod van maar liefst 4.000 euro uiteindelijk de hamerslag.

Reacties

Voorzitter Johan Wagtmans blikt terug op een geslaagd weekend. Ook de reacties van het publiek liegen er niet om: "Tot in de puntjes verzorgd; een mooi evenement, dat elk jaar aan kwaliteit wint; hiermee zet de club Sint Willebrord op de kaart; mooi voetbal en volop vertier!"

En de jonge spelertjes? Ook die uitten zich heel tevreden, al kon er maar één de winnaar zijn. Mogelijk spelen over een aantal jaren enkele van hen in het betaalde voetbal... 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief