Foto: Politie.nl

Vier Steenbergers aangehouden wegens mishandeling BOA’s op station Roosendaal

  112 Meldingen

STEENBERGEN - Vier Steenbergers zijn zondag rond 01.15 uur aangehouden vanwege het mishandelen van BOA’s op het station in Roosendaal. Meerdere politieagenten kwamen ter plaatse na een oproep van de dienstdoende BOA’s.


Op het station in Roosendaal troffen zij een groep van 20 tot 30 jongeren. Vier van hen waren aangehouden door de BOA’s voor mishandeling. Omdat de groep zich bemoeide met de aanhouding was de situatie ter plekke chaotisch. De politieagenten vorderden iedereen (meerdere malen) om zich van het station te verwijderen om zo een veilige werkruimte te verzorgen. Sommige toeschouwers gaven gehoor aan de vordering, anderen niet. Door de politie is een diensthond ingezet om de mensen weg te sturen, ook hebben agenten hun wapenstok gebruikt. Eén van hen, een 21-jarige man uit Steenbergen, werd aangehouden omdat hij weigerde aan de vordering te voldoen. Hij zit vast in een politiecellencomplex en wordt zondag gehoord.

De vier andere verdachten zijn eveneens overgebracht naar een politiecellencomplex. Het betreffen mannen in de leeftijd van 19 en 21 jaar. Ze zijn allemaal woonachtig in Steenbergen. De mannen worden verdacht van het mishandelen van de BOA’s. Zij doen aangifte van de mishandeling.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, de verdachten en slachtoffers mogen verklaringen afleggen bij de politie.

Robbert Temmen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief