Foto: Will Rombouts

Doden herdacht met bloemen bij monument

DINTELOORD - Op drie locaties in de gemeente Steenbergen heeft zaterdagavond de Nationale Dodenherdenking plaatsgevonden.


Dat gebeurde in Dinteloord, Steenbergen en Welberg. Hierbij zijn de burgers en militairen herdacht, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog tot nu, in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden of tijdens vredesmissies van internationale organisaties, zijn gevallen of die zijn omgekomen door oorlogshandelingen en terreur.

In Dinteloord werd verzameld bij het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein, waar Harmonie Volharding vanaf 19.35 uur passende muziek speelde. Tien minuten later begon de herdenkingsbijeenkomst met medewerking van de harmonie en leerlingen van de drie basisscholen.

Na de twee minuten stilte om 20.00 uur en het Wilhelmus hield burgemeester Ruud van den Belt een toespraak, gevolgd door de kranslegging door het gemeentebestuur, vertegenwoordigers namens verschillende organisaties en andere aanwezigen. De scholieren vormden bij het leggen van de bloemen een erehaag.

 

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief