Gemeente betrekt omwonenden bij herplantplan Kruispoort
Foto: Google Maps

Gemeente betrekt omwonenden bij herplantplan Kruispoort

STEENBERGEN - Voordat de negen platanen aan de Kruispoort in Steenbergen gekapt worden, kijkt de gemeente Steenbergen eerst met omwonenden naar een herplantpan. Daarmee voert het college van burgemeester en wethouders een motie van de gemeenteraad van 29 november vorig jaar uit.


Al enige tijd loopt de procedure tegen het besluit om de platanen aan de Kruispoort van de Waardevolle en Monumentale bomenlijst te verwijderen. Op 8 mei van dit jaar heeft een hoorzitting plaatsgevonden waarin vier ingediende bezwaarschriften zijn behandeld. Hierop heeft de commissie bezwaarschriften advies uitgebracht, maar het college neemt dit niet helemaal over.

Burgemeester en wethouders vinden ondanks het feit dat onderzoek aangeeft dat de bomen niet onveilig zijn, dat de onveiligheidsgevoelens die leven bij verschillende omwonenden zwaarder wegen. Dit betekent dat het genomen besluit om de platanen van de Waardevolle en Monumentale bomenlijst te verwijderen in stand wordt gehouden en dat het kappen zonder vergunning mag gebeuren.

Naast de opdracht om de bomen aan de Kruispoort van de bomenlijst te verwijderen en te kappen, heeft het college ook de opdracht van de gemeenteraad gekregen de omwonenden van de Kruispoort te betrekken bij een herplantplan. Wethouder Wilma Baartmans: "Deze week al krijgen de omwonenden een uitnodiging om mee te denken over een nieuwe inrichting van dit stukje centrum."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures