Afbeelding
Foto: Pixabay

Meedenken over Brabantse Wal Hulpwijzer voor het sociaal domein

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - De Brabantse Wal-gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht lanceren begin 2020 een online hulpplatform voor het sociaal domein. De zogeheten Brabantse Wal hulpwijzer moet straks antwoord geven op alle vragen over wonen, werken, zorg en jeugd en helpt de juiste organisatie te vinden. Vrijwilligers en professionals wordt gevraagd actief mee te denken over de invulling van het platform.

De Brabantse Wal Hulpwijzer voor het sociaal domein biedt inwoners via internet een overzicht van de mogelijkheden om hun leefsituatie te verbeteren en hen hierin te ondersteunen. De hulpwijzer inventariseert de situatie van de inwoner aan de hand van stellingen. De site geeft vervolgens informatie en advies met betrekking tot het onderwerp en brengt de inwoner in contact met passende voorzieningen in de buurt. Kortom: de hulpwijzer Brabantse Wal geeft antwoord op alle vragen over wonen, werken, zorg en jeugd en helpt de juiste organisatie te vinden.

Meedenken

Vrijwilligers en professionals die actief zijn binnen het sociaal domein (worden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken over de hulpwijzer Brabantse Wal. Dat kan op maandag 23 september vanaf 19.00 uur in de Raayberg aan de Antwerpsestraat 267 in Bergen op Zoom. Aanmelden kan hier.

Vraagbaak

De hulpwijzer zal ook als vraagbaak dienen voor zorg- en welzijnsorganisaties. Zo kunnen professionals de hulpwijzer gebruiken om inwoners met een hulpvraag door te verwijzen naar de juiste organisatie. Ook kunnen zij op deze manier makkelijker met andere organisaties overleggen en kennis uitwisselen. Tot slot kan de hulpwijzer (kleine) maatschappelijke organisaties helpen hun aanbod en specialismen op een eenvoudige manier aan te bieden.

Toegankelijk

De hulpwijzer voldoet aan de voor de overheid verplichte internationale webrichtlijnen: duidelijke vragen, publieksvriendelijke teksten en een goede leesbaarheid op smartphones. De hulpwijzer is door iedereen te gebruiken, op elk moment en vanaf elk apparaat met internet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief