Voetbalvereniging NVS viert 75-jarig jubileum
Jongste lid Thijmen Aarts (7) met oudste lid Peet Uijtdewilligen (82) samen met Luuk Hommel en Ron Bosters bij 75 jaar NVS.
Jongste lid Thijmen Aarts (7) met oudste lid Peet Uijtdewilligen (82) samen met Luuk Hommel en Ron Bosters bij 75 jaar NVS. (Foto: Claudia Koole)

Voetbalvereniging NVS viert 75-jarig jubileum

NIEUW-VOSSEMEER - De Nieuw-Vossemeerse voetbalvereniging NVS bestaat 75 jaar. Het jaar 2020 staat in het teken van verschillende activiteiten met veel feest en voetbal tussendoor. Wensen zijn er ook. Een nieuwe kantine en het eerste elftal dat in de 4e klasse speelt over een aantal jaren. Een terugblik op 75 jaar voetbal in Nieuw-Vossemeer geeft het oudste lid van 82 jaar.


"NVS is een club die al jaren gerund wordt door een groep fantastische vrijwilligers", vertelt Luuk Hommel. "Hierdoor kunnen onze leden altijd met plezier voetballen en zijn de zaakjes goed voor hen geregeld. De leden voelen zich verbonden. Dit is bijvoorbeeld te zien aan het feit dat er ook wat volwassen leden zijn die inmiddels elders wonen en toch nog ieder weekend naar de club terugkomen." Het oudste lid bij NVS is Peet Uijtdewilligen (82) die een poos voorzitter is geweest. "Verder doet iedereen bij NVS gewoon lekker normaal en heeft niemand kapsones", vervolgt Hommel. "Mocht iemand raar doen dan zorgt men er wel voor dat hij of zij met beide beentjes op de grond komt te staan."

Agenda

Het jongste lid Thijmen Aarts (7) en Peet Uijtdewilligen ontvangen samen, met voorzitter Ron Bosters en andere leden van de voetbalvereniging, burgemeester Ruud van den Belt en kabinetschef John Nijssen. De receptie op het voetbalterrein in de verouderde kantine is het startsein van een jaar feest. Luuk Hommel: "Met alle senioren leden bezoeken we op 10 april een wedstrijd van NAC Breda. Met de jeugd proberen we een wedstrijd van jong Oranje, Oranje Leeuwinnen te bezoeken. Wanneer precies weten we nog niet. Dit najaar vindt er een voetbalplaatjesactie bij SPAR Prop plaats in Nieuw-Vossemeer. Hier komen veel van onze voetballende leden samen." De agenda is dan nog niet klaar en gaat nog verder.

Feestweekend

"Het hoogtepunt is het feestweekend van 15 oktober tot en met 18 oktober", laat Hommel weten. "Op donderdag starten we met een receptie en reünie. Vrijdag is er een optreden en show van Glenn Helder en Sjaak Polak. Zaterdag een voetbalclinic voor de jeugd en een feestavond. Zondag is er een NVS-dag met verschillende activiteiten voor al onze leden. Dan vindt tevens de trekking van de Marcel Elsevier jubileumloterij plaats. Aan het einde van het jubileumjaar sluiten we af met een vrijwilligers- en sponsorenavond."

Herinneringen

Hoe lang hij lid is, weet hij niet goed te noemen. "Oh, dat is al zeker ruim 40 jaar", vertelt het oudste NVS-lid Peet Uijtdewilligen. Verschillende gebeurtenissen weet hij zich nog te herinneren. "Op een gegeven moment kwam NAC op visite met John de Wolf. Ze kwamen allemaal met een Mercedes. Het parkeerterrein stond vol. Toen gebeurde het dat onze Jan Smits bij uitzondering door mocht gaan. Maar ik herinner mij ook drie keer kampioen achter elkaar in de jaren '85 en een promotie naar de 3e klasse. Dat was toen heel hoog." Meer herinneringen zullen mogelijk worden opgehaald dit jubileumjaar.

Claudia Koole

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief