Bas van Vlimmeren was er klaar voor.
Bas van Vlimmeren was er klaar voor. Foto: Rom van Vlimmeren

Coronavirus stelt kartseizoen uit

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Op 14 en 15 maart zou het kartseizoen voor de Steenbergse kartcoureur Bas van Vlimmeren van start zijn gegaan, maar helaas is ook deze wedstrijd afgelast vanwege de verspreiding van het coronavirus.

Net als in de rest van Nederland zijn ook alle kartwedstrijden in de maand maart afgelast.

Bas was er helemaal klaar voor. Nadat hij vorig seizoen met overmacht kampioen werd in de Rotax Max Senioren klasse in de Kart4Fun competitie besloot Bas om in 2020 over te stappen naar het officiële Nederlands Kampioenschap Rotax Max DD2.

In deze klasse rijd men met een schakelkart met twee versnellingen. ‘’We hebben vanaf begin januari uitvoerig getest, dus dit is wel een domper. We waren echt goed voorbereid, ik had er vertrouwen in dat we goed erbij zaten’’, aldus Bas.

Wat echter wel positief is, was het optreden van de organisatie.

‘’Woensdagochtend 11 maart kregen we definitief bericht dat het evenement zou worden afgelast. Ik ben blij dat de organisatie dit ruim van tevoren heeft aankondigt, omdat net als in de Formule 1 geldt, dat veel kartteams donderdag of vrijdag voor het evenement al aanwezig zijn om alles op te bouwen. Nu is dit tijdig doorgegeven, iets wat bij de Formule 1 niet is gebeurd", aldus Bas.

Eerstvolgende wedstrijd

De eerstvolgende wedstrijd van het Kartseizoen staat gepland op 25 & 26 april op het Belgische circuit van Mariembourg. Wat de gevolgen zijn voor het kartseizoen met betrekking tot het coronavirus, is nu nog onduidelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief