Foto: Will Rombouts

Glijbanen in zwembad De Meermin feestelijk geopend

STEENBERGEN - Van een feestelijke opening van de nieuwe glijbanen in zwembad De Meermin was het vanwege het coronavirus niet eerder gekomen, maar dat werd donderdagochtend ruimschoots goedgemaakt. Onder luid gejoel testten tientallen basisscholieren de nieuwe glijbanen vakkundig uit.


In totaal waren er vijf groepen 8 present: twee van de Gummarusschool uit Steenbergen, twee van basisschool Maria Regina uit Steenbergen en eentje van basisschool De Nieuwe Veste uit Steenbergen (groep 7-8). Een uur mochten de scholieren zwemmen en van de glijbanen gebruikmaken. De primeur was voor de leerlingen Ryan (Gummarus), Melanie (Maria Regina) en Tigo Nieuwe Veste): zij mochten als eerste van de glijbaan. Het was aan de andere scholieren om vervolgens te bepalen wie van de drie de grootste plons maakte, waarbij voor de winnaar een ijsje in het verschiet lag. Niet alleen de winnaar echter viel in de spreekwoordelijke prijzen: iedereen kreeg namelijk een ijsje.

Verruiming

Wethouder Esther Prent hield een kort praatje. Hierbij bedankte zij het team van zwembad De Meermin en gaf zij aan zoveel mogelijk te doen om de openingstijden te verruimen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zwemmen. Die verruiming is inmiddels bekend: vanaf dit weekend morgen er 250 mensen tegelijk in zwembad De Meermin. Voor zwembad Aquadintel is dit aantal bepaald op 240. De blokken van 1,5 uur worden verruimd naar 2 uur, 2,5 uur of 3 uur, afhankelijk van het rooster met andere activiteiten). Kaartjes blijven 3 euro kosten. In de zomervakantie wordt het rooster overigens weer aangepast. De Gemeente Steenbergen meldt te streven naar nog een ruimere opening en bezoekersaantallen, maar dat te doen in afstemming met haar eigen adviseurs veiligheid en de Veiligheidsregio. De richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vormen hierbij de leidraad.

Driepitter

De nieuwe glijbaan in zwembad De Meermin is een driepitter en bestaat feitelijk uit drie glijbanen. Deze vertrekken vanuit een plateau dat op een hoogte van ruim vijf meter bereikbaar is via één trap. De grootste glijbaan - de ‘Challenger’ - is 43 meter lang. De ‘Superslider’ is voldoende breed om met twee personen tegelijk naar beneden te scheren. Deze Superslider heeft twee goten om die voorkomen dat de glijlustigen aan het eind niet tegen elkaar botsen. ‘Last but not least’ is er de ‘Thrillseeker’ die zorgt voor een steile glijervaring.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES