De Nieuwe Veste sluit bijzonder leerjaar af
Kinderen op het voetbalcourt met de nieuwe muurschildering op de fietsenstalling.
Kinderen op het voetbalcourt met de nieuwe muurschildering op de fietsenstalling. (Foto: Anne van Loon)

De Nieuwe Veste sluit bijzonder leerjaar af

STEENBERGEN - Basisschool De Nieuwe Veste in Steenbergen is een raar schooljaar op positieve manier geëindigd. Afgelopen voorjaar hebben de ouders, samen met de kinderen uit groep 7 en 8, het tevredenheidsonderzoek ingevuld dat de school had uitgezet. Met trots kan worden medegedeeld dat het team een prachtige score heeft mogen ontvangen, namelijk een dikke 8,6.


Het kleine team werkt iedere dag met veel enthousiasme aan de basisschool. Directeur Anne van Loon straalt ook: "Zo mooi om nu uit deze score te zien, dat ouders en kinderen zo tevreden zijn over de school. Dat geeft ons veel vertrouwen om verder te werken aan onze visie en speerpunten. Wij zullen er voor zorgen dat de onderlinge samenwerking en tevredenheid zo goed blijft."

Herinrichting

2019-2020 was in alle opzichten een bijzonder schooljaar. Er werd een begin gemaakt met de herinrichting van de klaslokalen. Allereerst groep 3-4, met een volledig veranderd interieur, dat helemaal past bij het bewegend leren. Lokaal voor lokaal wordt dit nu doorgetrokken en volgend schooljaar start ook groep 5-6 in een aangepast lokaal. 

Aan het begin van het schooljaar werd ook een nieuw communicatiesysteem geïntroduceerd ‘Social Schools’. Dit bleek een gouden greep, temeer toen de school door de coronacrisis vanaf maart op afstand les moest gaan geven. Het systeem leende zich perfect voor digitaal onderwijs: vloggende juffen, live vragenuurtjes en video’s konden worden bekeken door alle kinderen en ouders van groep 1 tot en met 8.

Boontjes

En terwijl de kinderen thuis hun best deden, en de vlogs iedere ochtend klaar stonden, namen de leerkrachten op school ook extra taken op zich. Zoals het moestuinproject bij de peuters en kleuters, dat vier jaar geleden was gestart. De oogst was gezond en groen dit jaar: handenvol boontjes konden worden geplukt door de allerkleinsten, nadat ze weer mochten beginnen op school. Ook dit heeft er vast en zeker aan bijgedragen dat de school ook dit jaar weer trots het certificaat ‘Gezonde School’ voor bewegen en voeding heeft mogen ontvangen.

Binnenkant

Aan de binnenkant van de school zijn er, met onder andere het atelier, heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Aan de buitenkant van De Nieuwe Veste was dit nog niet te zien. Dit schooljaar is daar verandering in gekomen: de bonte kozijnen en daklijsten werden groen geschilderd en de grijsbakstenen ‘jaren 70’ buitenmuren van het schoolgebouw en de fietsstalling zijn in fris wit opgeschilderd. Decoratieve gevelbeschildering en zelfgemaakte kunstwerken worden in het volgende schooljaar gerealiseerd, net als enkele andere grote plannen voor het schoolplein.

Sleep-in

Dagelijks wordt er op de school gewerkt vanuit de hele schoolbenadering Leer- en Veerkracht. Het welbevinden van de kinderen (vergroten) is dan ook een belangrijke pijler. Hier hoort ook het krijgen van een mooi afscheid bij. Om het schooljaar goed af te sluiten voor de groep 8 leerlingen, heeft het team bij Myra Ceti een prachtige ‘filmpremière-avond’ inclusief rode loper georganiseerd met de dag erna een barbecue, disco lasergame en sleep-in op school. "Maandagochtend zaten de kinderen wel wat slaperig aan het ontbijt, maar dat hoort bij een schoolkamp. Straks glijden ze van een springkussen met grote glijbaan zo naar het voortgezet onderwijs. Ze zijn er klaar voor!", aldus Anne van Loon. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief