Fiets en ontdek je dagelijks eten onderweg
Voorfietser Petra Wevers.
Voorfietser Petra Wevers.

Fiets en ontdek je dagelijks eten onderweg

STEENBERGEN - Petra Wevers is een bezige bij, maar had in coronatijd ineens tijd over. Net als veel andere mensen. "Ze hadden tijd om te fietsen en veel van hen ontdekten dat je lokaal je eten kan scoren bij de boer."


Ook Petra sprong op de fiets en ontdekte in West-Brabant leuke verkoopstalletjes met heerlijke streekproducten zoals aardbeien, aardappels, uien en asperges. Tegelijkertijd ontdekte ze de (landelijke) website www.fietsenvoormijneten.nl en meldde zich aan als zogeheten voorfietser van de regio West-Brabant en Goeree-Overflakkee.

Tip

Vanuit de gemeente Steenbergen staan nu een vijftal verkooppunten vermeld bij de regio West-Brabant, maar er zijn er natuurlijk meer dan vijf. Wie een tip heeft van een verkooppunt in de gemeente dat nog niet op de kaart staat, kan op de website het TIP-formulier invullen. Wevers: "Wij noemen die verkooppunten overigens stalletjes. De tips komen bij mij binnen en ik plaats ze gratis op de site, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij." Mocht je het initiatief een warm hart toedragen, dan bestaat ook de mogelijkheid tot een stukje sponsoring.

Aanbiedingen

Naast een website is er ook een leuke Facebookpagina in het leven geroepen waar veel informatie en leuke aanbiedingen staan

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief