Café De Keuning gaat helemaal mee in speciaalbiertrend: 70 verschillende op de kaart
Foto: Will Rombouts

Café De Keuning gaat helemaal mee in speciaalbiertrend: 70 verschillende op de kaart

STEENBERGEN - Vijf jaar geleden startte Rene de Koning en zijn vrouw Grandcafé De Keuning in Steenbergen. De laatste twee jaar runt ook hun dochter de zaak mee. Rene's grote liefde voor bier is op de kaart van het café terug te zien. "We hebben zeventig speciaalbieren op de kaart staan, waarvan zes op de tap."


"Deze wisselen steeds, maar we hebben een goed basisassortiment." Rene is inmiddels veel meer dan een biefliefhebber alleen. "Ik ben helemaal in het bier", vertelt hij enthousiast. "Ik heb Stibon 1 gedaan, daardoor ben ik nu bierambassadeur." Door zijn kennis en ervaring weet Rene precies welke bieren hij moet selecteren voor op de kaart. "Ik kijk naar wat ik lekker vind, wat de trends zijn en wat het publiek lekker vindt", laat hij weten. "We zien vooral dat de het publiek Belgische bieren erg lekker vindt. "Wat bij ons een populair biertje is is Leffe Ritueel 9. Heel veel mensen vinden dat lekker." Rene zelf vindt op dit moment New England IPA een mooie stijl. "Het bijzondere aan dat bier is dat hij zó sterk hopt, dat hij weer een zoetje terug krijgt."

Beleving

Volgens Rene is bier drinken een échte beleving. "Ik kwam terecht in de horeca en bier interesseerde me altijd al wel", vertelt hij. "Toen ons café openging ben ik in gesprek geraakt met mensen uit de 'bierwereld'. Ik merkte toen dat bier erg verbindend is."

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief