‘Terrein van VV Steenbergen zo snel mogelijk volledig rookvrij’
<p>Klaas de Wit: &#39;Het uitrollen van het plan zal nog een hele klus worden&#39;</p>

Klaas de Wit: 'Het uitrollen van het plan zal nog een hele klus worden'

(Foto: VV Steenbergen - Mark Koenraadt)

‘Terrein van VV Steenbergen zo snel mogelijk volledig rookvrij’

STEENBERGEN - Kan er straks nog worden gerookt op het Gemeentelijk Sportpark? Niet als het aan Klaas de Wit ligt. Hij streeft ernaar de thuishaven van VV Steenbergen zo snel mogelijk volledig rookvrij te maken. “Dat staat met prioriteit op de agenda,” aldus de clubman.


Afgelopen december kreeg hij vanuit het clubbestuur het verzoek om de Commissie Gezond Verstand, die zich binnen de vereniging onder meer bezighoudt met het ontmoedigen van roken, nieuw leven in te blazen. “Met die commissie zijn we een paar jaar geleden begonnen met het opzetten van gedragsrichtlijnen. Eén van de eerste was: ‘VV Steenbergen zegt nee tegen roken’. Zo is roken verboden binnen alle ruimtes op het complex.” Dat laatste echter gaat Klaas de Wit nog niet ver genoeg. “Langs de kant van het veld bijvoorbeeld wordt nog wel steeds gerookt. En ook bezoekers die in de kantine wat drinken, lopen regelmatig naar buiten om naast de toegangsdeur een sigaret te roken. Dat kan in deze tijd niet meer. We hebben een voorbeeldfunctie, zeker ook naar de jeugd toe” 

Voorstel

Naar voorbeeld van sportvereniging Diomedon streeft hij daarom naar een volledig rookvrije accommodatie. “Daar mag op het hele terrein niet meer worden gerookt,” weet Klaas de Wit. Inmiddels is hij bezig met het schrijven van een voorstel dat hij dit jaar nog wil presenteren aan het bestuur .”Ik verwacht daar een positief besluit op, al zal het uitrollen van het plan nog een hele klus worden. Roken is en blijft voor veel mensen een pijnlijk onderwerp, maar dat moet je als club niet uit de weg gaan.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief