Jaarwisseling Steenbergen op sommige plekken onrustig
Foto: Addo Sprangers

Jaarwisseling Steenbergen op sommige plekken onrustig

STEENBERGEN - De jaarwisseling is in de gemeente Steenbergen op sommige plekken onrustig verlopen. Vooral in Dinteloord was er veel overlast op het Raadhuisplein. Gelukkig hadden de hulpdiensten de situatie voldoende onder controle. Burgemeester Van den Belt was alert. Op oudjaarsdag ging hij op pad met de toezichthouders om hen te helpen, bedanken en in gesprek te gaan met inwoners en overlastgevers.


In Dinteloord moest de politie tijdens de jaarwisseling meerdere keren optreden tegen een groep van zo’n veertig personen die illegaal vuurwerk afstaken en daarmee het bushokje op het Raadhuisplein vernielden. Op andere plaatsen in de gemeente kwamen ook meldingen van vuurwerkoverlast. Dit waren er niet meer dan in de afgelopen jaren. Verder moest de brandweer een paar keer in actie komen voor kleine branden en hield de politie op oudjaarsdag een 17-jarige inwoner van Steenbergen aan met ruim vijf kilo zwaar illegaal vuurwerk. De komende dagen inventariseert de buitendienst van de gemeente de schade en gaat zij aan de slag met de herstelwerkzaamheden.

Dubbel gevoel

Burgemeester Van den Belt kijkt met een dubbel gevoel terug op de jaarwisseling. “Wat er in Dinteloord is gebeurd kan echt niet. Dankzij het doortastende optreden van de politie is dit niet verder uit de hand gelopen. Een compliment voor hen en alle andere hulpverleners en toezichthouders. Maar ik vergeet ook zeker niet het overgrote deel van onze inwoners. Zij hielden zich wel aan de regels en zo ook rekening met elkaar. Alleen op die manier houden we onze gemeente samen leefbaar.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief