Eerste woning nieuwbouwproject Het Bataljon in Welberg opgeleverd
<p>Wethouder Wilma Baartmans bevestigt een klaproosschildje aan het eerste huis aan de Piet Snoeijersstraat.</p>

Wethouder Wilma Baartmans bevestigt een klaproosschildje aan het eerste huis aan de Piet Snoeijersstraat.

(Foto: Gemeente Steenbergen)

Eerste woning nieuwbouwproject Het Bataljon in Welberg opgeleverd

WELBERG - De eerste woning van Het Bataljon in Welberg is officieel opgeleverd. Wethouder Wilma Baartmans maakte woensdagochtend een klaproosschildje vast aan het eerste huis aan de Piet Snoeijersstraat. Dit huis is onderdeel van een nieuw woongebied van 23 woningen op het voormalige voetbalveld van de Welberg en de daaraan grenzende gronden bij het gemeenschapshuis.


Sinds eind 2018 liggen er plannen om een nieuwe woonwijk te maken in Welberg. Deze plannen zijn opgesteld met inbreng van bewoners en andere belanghebbenden, zoals de Dorpsraad Welberg. De Gemeente Steenbergen heeft daarna het bestemmingplan goedgekeurd met de daarbij behorende infrastructuur en groenvoorzieningen. Dit was het startschot voor de bouw van woningen en de realisering van een nieuw dorpshart voor Welberg. “Op basis van het goedgekeurde bestemmingsplan hebben we een gedeelte van de grond aangekocht van de Gemeente Steenbergen,” vertelt Gerard van Beek, directeur Zwaluwe Projectontwikkeling. “Op deze grond hebben we elf rijwoningen ontwikkeld en gebouwd.”

Koopwoningen

De eerste elf eengezinswoningen worden opgeleverd onder de naam Het Bataljon. Het totale plan bestaat verder uit acht levensloopbestendige woningen en vier vrije kavels voor de bouw van vrijstaande woningen. Dit zijn allemaal koopwoningen. De bouw van de levensloopbestendige woningen start binnenkort. Eén van de vrijstaande woningen is momenteel in aanbouw de andere drie vrije kavels staan nog te koop. Deze kavels worden verkocht door de Gemeente Steenbergen aan mensen die zelf een woning willen bouwen.

Leefbaarheid

“Ik ben blij om te zien dat de goede samenwerking tussen de bewoners en de Gemeente Steenbergen geleid heeft tot deze prachtige woonwijk,” aldus wethouder Wilma Baartmans. “Voor leefbaarheid van kleine kernen is het van levensbelang dat er woningen worden gebouwd en dit project is daar een goed voorbeeld van. Er moet nog veel werk verzet worden om de woonwijk af te ronden, maar de eerste woning belooft veel goeds.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief