Foto: Pixabay

Loods in De Heen voor half jaar dicht na ontdekking hennepkwekerij in voorbereiding

DE HEEN - Een loods aan de Schansdijk in De Heen waar de politie in februari een hennepkwekerij in aanbouw aantrof, is vanaf vandaag voor een half jaar gesloten door burgemeester Ruud van den Belt.


Het zogenoemde Damoclesbeleid geeft burgemeester Van den Belt de mogelijkheid om panden waar drugs gevonden, gekweekt of verhandeld worden te sluiten. “Het gaat om een loods die eigendom is van de Gemeente Steenbergen. Gelukkig was de politie er op tijd bij en was de hennepkwekerij nog niet in bedrijf, maar ik betreur het natuurlijk dat dit kon gebeuren.”

Termijn verdubbeld

Voor strafbare voorbereidingshandelingen, zoals een hennepkwekerij in aanbouw, geldt in principe een sluiting van drie maanden. Aangezien het in dit geval gaat om een tweede vergrijp op dezelfde locatie binnen twee jaar, wordt de termijn verdubbeld. “Dat het een loods van de Gemeente Steenbergen is, doet er niet toe. Voor iedereen gelden dezelfde regels.” 

Damoclesbeleid

De veiligheid van de inwoners staat voor de burgemeester altijd voorop. “Door de loods te sluiten hopen we de criminele loop uit het pand en de omgeving te halen. Hierdoor wordt de kans op herhaling minder groot.” Het sluiten van de loods valt onder het Damoclesbeleid dat geldt voor alle gemeenten in het politiedistrict De Markiezaten waaronder ook Steenbergen valt. Dit zorgt voor een eenduidige aanpak bij de bestrijding van drugscriminaliteit. De loods aan de Schansdijk is inmiddels vergrendeld en er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief