Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Steenbergse Gite voetbalt bij ADO Den Haag: ‘De sfeer na het winnen is altijd heel leuk’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN/DEN HAAG - Iedere dag reist Gite Deckers van Steenbergen naar Den Haag om bij ADO te trainen in opmaat voor het dames profvoetbal.

Door Christel Schiphorst 

“Ik begon op mijn zesde met voetbal bij de kabouters van VV Steenbergen”, begint Gite, “dat was toen een gemengd team, maar ik was het enige meisje. Het was echt heel erg leuk om te doen, de jongens waren ook echt mijn vrienden. Het was een vriendenteam, maar we deden het ook best heel goed! Regelmatig speelden we in de hoofdklasse.” Gite viel op, want ze werd gevraagd om te komen spelen bij Dames 1 van Svelta Melsele, een club in de buurt van Antwerpen. Nu speelt ze bij ADO De Haag, centraal achterin. “Centraal achterin is een goede positie voor mij”, aldus Gite, “ik kan goed het overzicht bewaren, blijf altijd rustig en heb een goede pass. Dat kunnen ze bij ADO goed gebruiken!”

Het mooiste aan voetbal vindt ze wel ‘t sporten in teamverband. “Je wint samen en je verliest samen. De sfeer na ‘t winnen is ook altijd heel leuk”, vertelt ze met ‘n brede lach. Ook kan ze genieten van ‘mooi spel’, zoals overspelen en goed positiespel. Alhoewel dat niet altijd lukt, want dat is ook afhankelijk van de tegenstander. Gite heeft geen damesvoetbalster als voorbeeld, vertelt ze, want toen zij begon was er niet veel publiciteit over damesvoetbal. Haar favoriete speler is Lionel Messi, om zijn dribbel, ‘t crossen van de bal en ook omdat hij zo’n complete speler is! Een mooi voorbeeld, maar de weg naar ‘n fatsoenlijk betaalde baan in vrouwenvoetbal is een grote uitdaging. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief