Foto: Wianda Leeuw

Néomi traint bij SC Welberg: “Het teamwork is heel erg leuk”

WELBERG – Een koude zaterdagochtend met regen die lijkt op sneeuw, maar niets lijkt een groep jonge meiden van 13-14 jaar te deren. Ze trainen gewoon in hun korte broek!


Door Christel Schiphorst

Een dribbel, een pass, een hard schot op de goal of een sliding, alles komt voorbij! Néomi Leeuw en Sophie Dam zijn gedreven jonge voetbalmeiden. Néomi begon op haar vijfde bij een jongensteam, maar stapte vanaf haar achtste over op ‘n meidenelftal. “Het teamwork is heel erg leuk, even uit je wereldje stappen, lekker op het veld samen spelen”, vertelt Néomi. Sophie is de spits van MO15-1. Ze komt uit Dinteloord, maar trapt hier haar balletjes. “Ik kan heel hard rennen, ben heel erg snel, 9 van de 10 meiden loop ik eruit”, aldus Sophie. Sophie is een echte pitbull, ze gaat vol voor de bal en voor een goal! Alleen deze meiden op de foto voor de krant? Dat gaat niet, want het is een hecht team!

De afgelopen seizoenen hebben de meiden 1e klasse gevoetbald. Op dit moment bestaat het team uit: Néomi, Lois, Ise, Bibi, Sanne, Micky, Lieke, Femke, Rowena, Sam en Sophie. “Vorig seizoen zijn we kampioen geworden en we hebben ook meerdere malen goed meegedraaid bovenin”, aldus hun trainster.

Bij navraag wie hun grote voorbeeld is, vliegen de namen om de oren. Alle acht meiden, die vandaag trainen, roepen namen door elkaar: Daniëlle van de Donk, Lieke Martens, klinken er op het veld, maar ook Jill Roord is erg geliefd! De keuze is divers, maar dat zijn de jonge speelsters ook!

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief