Beeld van zwembad Aquadintel in Dinteloord. Sinds maart zijn de nodige voorbereidingen getroffen om weer open te kunnen gaan.
Beeld van zwembad Aquadintel in Dinteloord. Sinds maart zijn de nodige voorbereidingen getroffen om weer open te kunnen gaan. Foto: Gemeente Steenbergen

Zwembaden Aquadintel en De Meermin komende week weer open voor zwemlessen en banenzwemmen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - De gemeentelijke zwembaden in Dinteloord (Aquadintel) en Steenbergen (De Meermin) gaan komende zaterdag weer open voor zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar en voor banenzwemmen, met een beperkt aantal bezoekers per keer.

Dat de zwembaden in eerste instantie alleen maar worden geopend voor banenzwemmen en voor de zwemlessen, heeft uiteraard alles te maken met het nog steeds rondwarende coronavirus. Afhankelijk van de door de overheid opgelegde coronamaatregelen hopen beide zwembaden vanaf deze zomer echter ook weer recreatief zwemmen te kunnen aanbieden.

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin en badmeester Stefan van der Pluijm van Aquadintel melden blij te zijn dat er weer van start mag worden gegaan met zwemlessen en banenzwemmen. Uiteraard worden er verschillende maatregelen getroffen om veilig zwemmen mogelijk te maken. Zo is er net als vorig jaar een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar voor banenzwemmen. Hiervoor zal altijd een tijdslot gereserveerd moeten worden, met of zonder abonnement. Reserveren is vanaf morgen mogelijk via www.zwembaddemeermin.nl of www.zwembadaquadintel.nl. Er kan maximaal drie dagen vooruit worden geboekt. De toegang voor abonnementhouders is natuurlijk gratis. Wel moeten zij zoals gezegd, net als losse kaarthouders, vooraf reserveren. Losse kaartjes voor banenzwemmen kosten 3,30 euro.

Wethouder Esther Prent zegt uit te kijken naar de opening van de zwembaden. “Heel fijn dat ze dit jaar weer open kunnen. Daar snakken veel inwoners naar. Ik hoop dat iedereen elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte geeft om van de baden te genieten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief