Mariëlle, Rene en Róben zijn hartstochtelijke Lego-fans.
Mariëlle, Rene en Róben zijn hartstochtelijke Lego-fans. Foto: Christel Schiphorst

Welbergs gezin is volledig in de ban van Lego

Door: Christel Schiphorst Algemeen

WELBERG - Van kinds af aan zijn Mariëlle (48) en Rene (49) uit Welberg bezig met Lego. Dit Deense steentje is dus ook met de paplepel ingegoten bij Róben (13), hun dochter. Ooit begonnen met Duplo, maar al snel overgestapt naar Lego. 

Ondertussen is ze een ster in het bouwen van ingewikkelde sets. Haar laatste aanwinst is een prachtige vleugel (piano), waarvan de toetsen bewegen op de muziek via een Ipad. Lego Technics! Bij Róben en haar moeder gaat het vooral om het bouwen. “Als het bouwen klaar is, dan is voor ons het spelen ook klaar,” aldus Mariëlle.

De familie ademt Lego. “We gaan graag naar Legoland.” In Duitsland en Engeland zijn ze al geweest. “Afgelopen zomer wilden we naar Billund in Denemarken, maar dat ging helaas niet door. Toen we twee jaar geleden op de verjaardag van Róben in Legoland Engeland waren, stonden er op alle borden in park felicitaties voor Róbens’ verjaardag. Waar maak je dat nou mee, zo leuk!”

Boven in de Legokamer staat een grote ‘Mindstorm-tafel’ en er staan prachtige sets opgesteld: gebouwen van Mariëlle, voertuigen van Rene en alles ertussen van Róben. De kerstdorpsteentjes staan nu in dozen tot december. Een waar Lego-walhalla! Rene begon zo’n vier jaar geleden met Pius X aan de First Lego League. Het werd meteen een groot succes. “De combinatie van techniek en spel is prachtig. Lego biedt ook programma’s om hele jonge kinderen al met techniek vertrouwd te maken. Echt een waardevolle toevoeging op basis- en middelbare scholen,” aldus Rene. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief