Foto: Addo Sprangers

Opsporing Verzocht: elf tips over brute woningoverval Steenbergen

STEENBERGEN - Bij de politie zijn woensdagmiddag elf tips binnengekomen over de maandagochtend gepleegde overval in Steenbergen waaraan dinsdag aandacht werd besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. 


De tips gaan voornamelijk over verdachte situaties en personen in de omgeving van het huis. Ook waren er tips over de witte bestelbus. Ook de fietser die als getuige werd gezocht, heeft zich bij de politie gemeld.

Bivakmutsen

In het programma Opsporing Verzocht waren heftige beelden te zien van vier met bivakmutsen getooide overvallers die maandagochtend een huis aan de Witte Ruiterweg in Steenbergen binnendrongen, nadat ze vlak daarvoor de naar haar auto lopende bewoonster van het pand hadden overmeesterd. De vrouw werd hierbij hardhandig naar de grond gewerkt, een actie waaraan ze een gecompliceerde enkelbreuk overhield.

Huissleutels
Terwijl de vrouw op de grond werd vastgehouden en haar mond werd dichtgehouden, doorzocht een van de overvallers haar tas om de huissleutels te bemachtigen. Twee van de gemaskerde overvallers gingen vervolgens binnen, terwijl twee anderen zich bezighielden met het knevelen van de vrouw. Uiteindelijk is op de camerabeelden te zien hoe ook een derde overvaller zich richting de woning begaf.

Geopereerd

De gekwetste vrouw is inmiddels geopereerd. Ook haar man kwam er niet ongeschonden vanaf. Hij werd door de overvallers op zijn hoofd geslagen. De zoon van het echtpaar was ook thuis op het moment van de overval. Laatstgenoemde raakte echter niet gewond, al werd hij wel door de overvallers bedreigd.

Witte bestelbus

De overvallers vluchtten uiteindelijk in een witte bestelbus. De politie heeft een uur later een witte bestelbus aangehouden op de A4 richting Rotterdam, met hierin twee personen. Dit tweetal kon echter niet worden gelinkt aan de gebeurtenissen in Steenbergen.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief