<p>Bianca Jonkers is &eacute;&eacute;n van de muziekdocenten van Volharding.</p>

Bianca Jonkers is één van de muziekdocenten van Volharding.

(Foto: Christel Schiphorst)

Lang Leve Muziek: ‘Het is leuk om te blijven ontwikkelen, ook als je al wat ouder bent’

STEENBERGEN - Lang Leve Muziek. Dat is de naam van het project waarbij Volharding Steenbergen 60-plussers in zeven weken tijd laat kennismaken met het spelen van een muziekinstrument. Afsluitend is er een optreden samen met jeugdorkest ‘de Muzieketiers’ dat bestaat uit kinderen uit de groepen 6 en 7 van de basisschool.


Bianca Jonkers (42) is één van de muziekdocenten van Volharding. Ze geeft de nieuwe groep (ouderen) de ene week individueel les en de andere week samen. Een mooie uitdaging. “Ik geef al les bij Volharding vanaf mijn 16e en heb me altijd erg betrokken gevoeld bij de vereniging,” vertelt de fluitiste. ‘Ook tijdens en na mijn studie aan het Conservatorium ben ik les blijven geven. Dit project Lang Leve Muziek spreekt me ook erg aan. Volharding is een hele actieve vereniging en we doen dit project dan ook met een groep vrijwilligers en vakbekwame muziekdocenten. Er komt ook een dirigent aan te pas.” 

Muzikale ervaring rijker

“We hebben natuurlijk ons doel bereikt als de mensen plezier krijgen in het zelf muziek maken en een muzikale ervaring rijker zijn geworden. Het is leuk om te blijven ontwikkelen, om nieuwe dingen op te pakken, ook als je al wat ouder bent. Dat zie je bij alle leden in de groep. Momenteel hebben we de eerste groep, die zeven weken les krijgt, met als sluitstuk een concert op 25 november. We hopen natuurlijk ook op een vervolg met het Lang Leve Muziek ensemble en ook op twee vervolgreeksen met nieuwe 60-plussers.” Als mensen uit de huidige groep door willen gaan, wordt er gekeken hoe dat vorm gegeven kan worden.

Enthousiast geworden? Nieuwe 60-plussers kunnen zich alvast bij Volharding aanmelden voor de tweede reeks ‘Lang Leve Muziek’.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief