<p>Kees Suykerbuyk:&nbsp;</p>

Kees Suykerbuyk: 

(Foto: Christel Schiphorst)

Kees mag straks het podium op: ‘Ik was altijd ‘de chauffeur’ en het publiek’

STEENBERGEN - Kees Suykerbuyk (66), de opa van Roel, woont in Halsteren. Zijn vrouw, kinderen, oom en tante zijn hun hele leven actief geweest in de muziek, maar hij niet.


“Ik was altijd ‘de chauffeur’ en het publiek,” vertelt Kees lachend, “en nu mag ik zelf op het podium staan.” Zijn zoon Wouter is een goede drummer, maar Kees z’n eerdere pogingen in de muziek sneuvelden vanwege zijn linkshandigheid, aldus Kees. Het was dus best een drempel om toch muziek te gaan leren. Maar toen zijn kleinzoon hem vroeg was hij snel om. Nu heeft Kees gekozen voor slagwerk bij het project Lang Leve Muziek van Volharding Steenbergen. “De kans op succes is hier het grootst, denk ik. Met een snare drum maakt niet uit of je linkshandig bent, en omdat ik altijd met mijn zoon naar het drummen ging, tikte ik altijd al op de maat mee, dus dat moet wel goed komen. Maar wél met veel oefenen. 

Lat hoog leggen

Ik heb van huis uit meegekregen om de lat hoog te leggen en als je iets doet het ook goed te doen. Dus nu oefen ik zo’n vier tot vijf keer per week op de snare drums. En dan uiteindelijk samen met mijn kleinzoon een concert te spelen is natuurlijk prachtig.” 

Uitdaging

Opa en zijn kleinzoon glimmen bij het vooruitzicht. “We oefenen nu met zo’n acht ouderen van om en nabij dezelfde leeftijd, allen hebben we een kleinkind dat bij Volharding speelt.” De cursisten krijgen professioneel les, zijn kritisch op zichzelf en vinden het een uitdaging om te blijven leren. Stuk voor stuk zijn ze volop gemotiveerd om straks op het podium hun muzikale talenten te laten horen. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief