Op audiëntie bij de Sint. Alle kinderen waren welkom!
Op audiëntie bij de Sint. Alle kinderen waren welkom! Foto: Christel Schiphorst

Sint en kinderen genieten van Belevingsintocht Steenbergen

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN -  Honderden, zo niet duizenden kinderen en hun ouders liepen zondagmiddag de belevingsroute langs vele vrolijke Pieten om uiteindelijk bij Sint Nicolaas te belanden op de Kade.

De intocht zoals we die al 99 jaar kennen in Steenbergen, moest dit jaar in een ander jasje worden gestoken. En omdat de Goedheiligman nu voor de 100ste keer naar Steenbergen kwam, was dit wel een bijzondere ontvangst waard. 

Stichting Sinterklaas, onder de bezielende leiding van Mirella en Menno Ooms, heeft veel uit de kast getrokken om er een gedenkwaardige intocht van te maken. Dit jaar liepen alle Sintliefhebbers een route waarlangs van alles te zien en te doen was voor de kinderen. Een doorstroomevenement vol beleving. De belevingsroute begon bij het Hof van Nassau, met het nodige gezwaai naar de bewoners, die ook zichtbaar genoten van de drommen mensen op de stoep. Pieten met pakjes, bovenop prullenbakken balancerend, acrobaatpieten, Piet Piraat....je kon het zo gek niet bedenken of ze waren er om de kinderen te begroeten na hun lange afwezigheid.

Iedereen welkom bij de Sint
Alle kinderen groot en klein en hun ouders en grootouders konden op audiëntie bij de Sint. Niemand was uitgesloten van dit prachtige Sint- en Pietenspektakel in de open lucht in de haven. Een pluim voor de organisatie, die het zich zeker niet gemakkelijk heeft gemaakt, maar wel bijzonder goed erin geslaagd is, om echt alle kinderen van Steenbergen weer een prachtige start te geven van drie weken Sinterklaasmagie. 

Hieronder een korte foto-impressie van de Belevingsroute

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief