Afbeelding
Foto: AS Media

Winkels in Steenbergen weer open, horeca protesteert

Door: Caren Vermaat Algemeen

Steenbergen - Het was even spannend wat er uit de persconferentie ging komen maar gelukkig konden gisteren alle winkels in Steenbergen weer gewoon open. Naast de winkels die weer open waren was er ook een protest van enkele horecazaken.

Ellis Nejal en Annabel Jongmans van Oerlemans mode zijn blij dat hun winkel weer klanten mag ontvangen.

“We waren er echt helemaal klaar mee en onze klanten ook”, aldus de twee zussen. We hadden de opening voor vandaag sowieso al op de agenda staan dus wat dat betreft komt het heel goed uit. De winkel en het personeel waren er klaar voor en ook als het officieel nog niet had gemogen dan waren we hoe dan ook opengegaan. Onze winkel is groot genoeg om op verantwoorde manier klanten te ontvangen.”

“Maar we zijn zeker blij dat nu gewoon alle winkels weer open mogen. Je ziet ook gelijk op straat weer veel meer mensen langskomen en dat is goed voor iedereen. We werden gistermorgen door een paar enthousiaste klanten getrakteerd op taart dus dat zegt ook wel wat. We gaan er de komende tijd echt een feestje van maken. Deze week verwachten we veel nieuwe collecties en het weekend hebben we een leuke proeverij met hapjes & drankjes in samenwerking met een horeca ondernemer uit Dinteloord. We zien de toekomst positief tegemoet en zijn niet van plan om ooit nog dicht te gaan” vertellen Ellis en Annabel lachend.

Protest horeca

Tegen 17.30 uur was er ook nog een protest bij enkele horecazaken. Zo was goed te zien hoe cafés waren geopend uit protest tegen de maatregelen zoals Grand Café de Keuning aan de Wouwsestraat in Steenbergen.

Meerdere klanten vonden het fijn om na een lange tijd weer naar een café te gaan. Ook café Het Wapen van Steenbergen was geopend en verwelkomde hun klanten. Mensen die langs de cafés kwamen konden goed zien hoe gevuld de cafés waren. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief