Marijke Raadgever bij het kleurige assortiment van Kruiderij Rozemarijn.
Marijke Raadgever bij het kleurige assortiment van Kruiderij Rozemarijn. Foto: Christel Schiphorst

Marijke zoekt opvolger voor Kruiderij Rozemarijn

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN – Met een brede glimlach zit Marijke Raadgever (37) op haar gemak met een kopje thee in háár winkel ’Kruiderij Rozemarijn’ aan de Grote Kerkstraat. Ze geniet met volle teugen van de geurexplosie in haar zaak, maar vooral van de mensen die binnen komen druppelen op deze zaterdagochtend. 

“De winkel is mijn tweede kind”, vertelt ze, terwijl zoon Dinand de honneurs waarneemt achter de kassa. In juli 2016 nam ze de kruiderij over van de familie van Bets Houweling en alhoewel het haar bedoeling was om tot in lengte van dagen klanten te adviseren en te helpen, heeft Marijke na zes prachtige jaren moeten besluiten om te zoeken naar een opvolger voor haar ’Rozemarijntje’ . De reden is haar fragiele gezondheid en de noodzaak om goed voor zichzelf te gaan zorgen. Met pijn in haar hart zoekt ze daarom naar iemand die met dezelfde passie en toewijding mensen wil bijstaan met raad en daad op het gebied van voedingssupplementen, homeopathische geneesmiddelen, natuurlijke huid- en haarverzorging, fytotherapie, reform, (losse) theeën en kruiden.

Zoveel meer dan een winkel

“Toch gaat het veel verder dan dat”, vervolgt Marijke, “want je kan zoveel meer met een winkel! Dit is een ontmoetingsplaats, waar mensen op hun gemak een praatje kunnen maken, een kopje thee kunnen drinken, hun verhaal kwijt kunnen. Iedereen is hier welkom. Om een vuist te maken tegen eenzaamheid, hebben we in het recente verleden ook workshops georganiseerd, met de nodige hilariteit, waar de gasten en ikzelf nog steeds heel erg fijn op terugkijken.” 

Ervaring in de zorg

Mijn jarenlange ervaring in de zorg zijn goed van pas gekomen bij het contact met de klanten en bij het adviseren over geneesmiddelen. Belangrijk daarbij is om altijd te kijken naar het hele verhaal, of iemand al medicijnen slikt bijvoorbeeld, want je kunt echt niet zomaar homeopathische middelen toevoegen aan je (medische) dieet.”

Opvolger gezocht 

“Dit is ons tweede huis. Mijn man Axel en mijn zoon Dinant, maar ook mijn moeder, hebben van begin af aan meegeholpen met de zaak en op zaterdagmiddag eten we ook gezellig onze lunch midden in de winkel. Dit is ook óns ontmoetingspunt”, glimlacht ze. “Ik vind dit écht het allerleukst van de hele wereld om te doen.” Aan de wand hangt een ‘spreuk’ in het Engels: “When you love what you have, you have everything you need’. Hoe toepasselijk.

Dit jaar bestaat Kruiderij Rozemarijn maar liefst 35 jaar, dankzij persoonlijke aandacht voor de klanten, goed advies en klaar staan voor de klant (soms ook buiten openingstijden).

Altijd positief

Marijke legt uit: “De klanten zien niets aan mij, want ik blijf altijd positief, maar ik tob met mijn gezondheid en heb daarom twee weken geleden besloten, dat ik de zaak wil overdragen aan een kundige, enthousiaste en lieve opvolger, die graag mensen helpt, goed kan luisteren en niet alleen gericht is op het verkopen van producten.

Interesse?

“Op 1 augustus gaan we op vakantie, dus het liefst zou ik voor die tijd iemand gevonden hebben.” Heb je interesse? Kom langs in de winkel (di, do of za), bezoek de website www.kruiderijrozemarijn.nl of neem contact met Marijke op via 0167-566262. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief