Burgemeester Ruud van den Belt en wethouder Esther Prent tijdens de presentatie in Breda samen met oud-Vuelta winnaar Joop Zoetemelk. FOTO GEMEENTE STEENBERGEN
Burgemeester Ruud van den Belt en wethouder Esther Prent tijdens de presentatie in Breda samen met oud-Vuelta winnaar Joop Zoetemelk. FOTO GEMEENTE STEENBERGEN (Foto: )

Vuelta in 2020 op zondag 16 augustus door Steenbergen

  Sport

STEENBERGEN - Zondag 16 augustus 2020. Dat wordt de dag waarop de derde etappe van de Vuelta een deel van de gemeente Steenbergen passeert.


De organisator van de wielerronde van Spanje, Unipublic, heeft deze datum definitief bekendgemaakt. Eerder dit jaar, in februari, vond in de Grote Kerk in Breda de officiële presentatie plaats van de eerste drie etappes van de Vuelta 2020.

Welke data op deze eerste drie ritten geplakt kon worden, was toen nog niet helemaal duidelijk. De Vuelta gaat in 2020 op 14 augustus van start in Utrecht. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton respectievelijk door de provincie Utrecht en vrijwel geheel West-Brabant fietst.

De rit, 194 kilometer lang, gaat vanuit Breda eerst naar de gemeenten Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout en Drimmelen. Daarna verplaatst de etappe zich achtereenvolgens naar de gemeenten Moerdijk, Halderberge, de Brabantse Wal met de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht, om vervolgens via Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur in Breda te finishen.

In totaal rijden de renners ongeveer 17 kilometer door de gemeente Steenbergen. Zoals het er nu naar uitziet komen de coureurs vanuit Dinteloord richting Steenbergen, kruisen ze het viaduct in Welberg en verlaten ze de gemeente weer via de Halsterseweg.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief