Nieuwe samenstelling kabinet van de burgemeester in Steenbergen
Foto: Claudia Koole

Nieuwe samenstelling kabinet van de burgemeester in Steenbergen

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Het kabinet van de burgemeester krijgt per 1 oktober dit jaar een nieuwe samenstelling. Dit is vooruitlopend op de pensionering van de huidige kabinetschef/bestuursadviseur John van den Hof, dat gepland staat voor volgend jaar, zo meldt de Gemeente Steenbergen.


Het nieuwe team bestaat straks uit John Nijssen als kabinetschef/bestuursadviseur, Chayenne van de Water als bestuurlijk juridisch beleidsadviseur/plaatsvervangend kabinetschef en Martha Bakker voor ondersteunende taken.

Overdracht

Volgens de Gemeente Steenbergen zorgt John van den Hof de komende tijd 'voor een warme overdracht zodat zijn enorme schat aan ervaring en kennis niet verloren gaat'. Dat laatste is naar de mening van  burgemeester Ruud van den Belt ook noodzakelijk: "Want al heeft hij maar één dossierkast op zijn kantoor staan, er zitten nog minstens vier dossierkasten aan kennis in zijn hoofd". De burgemeester ziet Van den Hof enerzijds met lede ogen vertrekken, maar gunt hem anderzijds van harte zijn welverdiende pensioen.

Vertrouwensband

De toekomst van zijn kabinet ligt wat de burgemeester betreft in uitstekende handen. John Nijssen gaat als nieuwe kabinetschef/bestuursadviseur, klankbord en sparringpartner de burgemeester ondersteunen in al diens rollen, taken en bevoegdheden. Zowel binnen als buiten het gemeentehuis. Nijssen maakte de laatste tijd, naast zijn projecten op het gebied van recreatie en toerisme, ook al deel uit van het wekelijkse stafoverleg van de burgemeester. Zijn grote lokale betrokkenheid en kennis van de Steenbergse samenleving hebben zwaar gewogen bij zijn benoeming. "Daarnaast hebben we een sterke onderlinge vertrouwensband opgebouwd, die onmisbaar is voor de relatie tussen een burgemeester en zijn kabinetschef", aldus de burgemeester.

Grote eer

Op zijn beurt kijkt John Nijssen enorm uit naar de uitbreiding van de goede samenwerking tussen hem en de burgemeester en zijn nieuwe functie voor de Gemeente Steenbergen. "Met z'n allen kunnen we het wonen, leven, recreëren en werken in onze gemeente voor iedereen nóg aantrekkelijker maken", zo luidt zijn stellige overtuiging. "Ik vind het bovendien een grote eer om dit als kabinetschef/bestuursadviseur te mogen gaan doen, in nauwe samenwerking met de burgemeester, het college, de directie, mijn voorganger, Chayenne en Martha."

IJzersterke combinatie

Ook de keuze voor Chayenne van de Water als bestuurlijk juridisch beleidsadviseur veiligheid/plaatsvervangend kabinetschef is volgens burgemeester Van den Belt gegroeid vanuit hun goede samenwerking in de afgelopen periode. "Ik ben dan ook erg blij dat zij ja heeft gezegd tegen deze nieuwe functie. We hebben doelbewust een aantal werkzaamheden van John van den Hof verdeeld en kunnen straks bogen op een ijzersterke combinatie."

Veiligheid

Chayenne van de Water is sinds 2,5 jaar als juridisch medewerker aan de Gemeente Steenbergen verbonden. In haar nieuwe functie gaat zij zich nog nadrukkelijker richten op het juridisch ondersteunen van de burgemeester op het gebied van openbare orde en veiligheid. "Ik zie het helemaal zitten om de gemeente Steenbergen de komende jaren nóg een stukje mooier en veiliger te mogen helpen maken," zegt zij. John Nijssen en Chayenne van de Water moeten zich, gedurende de overdracht en daarna, primair kunnen richten op hun nieuwe hoofdtaken. Daarom krijgen zij administratieve ondersteuning van Martha Bakker. Zij brengt haar ervaring vanuit het bestuurssecretariaat mee naar het kabinet van de burgemeester

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief