Foto: Ajel - Pixabay

Raad van State: 'Alle beroepen plan De Olmentuin ongegrond'

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - De Raad van State heeft woensdag uitspraak gedaan in de diverse beroepen tegen het bestemmingsplan De Olmentuin. Hiermee is er groen licht voor de bouw van maximaal 34 woningen.


Al vanaf het allereerste begin hebben omwonenden zich tegen het plan verzet. "Op verschillende momenten zijn wij met de omwonenden in gesprek gegaan, we hebben hen altijd duidelijk onze afwegingen uitgelegd", aldus wethouder Wilma Baartmans. "De rechtbank heeft dit nu ook zo gezien. Steenbergen krijgt er een nieuwe, duurzame wijk bij".

Villa Bakx

In 2004 heeft Buuron Groep BV de leegstaande Villa Bakx aangekocht met het plan om er het taxibedrijf te vestigen. De Gemeente Steenbergen vond dit op die plek niet passend. De initiatiefnemers kwamen daarna met een plan voor de bouw van 52 appartementen en 1.600 m2 aan commerciële ruimte. Hiervoor zou de villa moeten worden gesloopt. De Gemeente Steenbergen heeft de initiatiefnemers echter zeer nadrukkelijk verzocht de villa niet te slopen, omdat de villa als beeldbepalend werd beschouwd.

Compensatie

Als de villa zou worden behouden, dan betekende dit dat er minder appartementen konden worden gebouwd. De initiatiefnemers zijn toen het gesprek met de Gemeente Steenbergen aangegaan. Het voorstel vanuit de Gemeente Steenbergen en de monumentencommissie was om de villa als monument op de bestaande historisch juiste locatie te behouden, minder appartementen aan de Westdam te bouwen en ter compensatie woningen aan de Olmendreef toe te staan. Met de uitspraak van de Raad van State kan het laatste stuk uit de afspraken, de aanleg van de Olmentuin, doorgang vinden.

Duurzaam

De woningen in de te ontwikkelen Olmentuin bestaan uit duurzame halfvrijstaande en/of vrijstaande woningen in een duurzame omgeving. De woningen zijn bijna allemaal gesitueerd rondom een centrale gemeenschappelijke kas en tuin, waarbij de voortuinen het verlengstuk van de gemeenschappelijke tuin vormen.


ARTIST'S IMPRESSION COMPOSITIE 5 STEDENBOUW BV

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief