Foto: Pixabay

Kopzorgen om Stichting Samen Werken (SSW)

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Een financiële tegenvaller van 25.000 euro voor het jaar 2019 en een arbeidsongeschikte directeur die al geruime tijd afwezig is. Bovendien lijkt de Stichting Samen Werken (SSW) niet in staat de transformatie, zoals die in het gehele sociaal domein is te zien zien, voor de eigen organisatie vorm te geven.


Dat blijkt uit de onlangs door het college verzonden raadsmededeling aan de gemeenteraad. Stichting Samen Werken (SSW) is een van de partners van de Gemeente Steenbergen op het gebied van sociale activering. De SSW heeft hierbij een belangrijke rol in de begeleiding van een kwetsbare doelgroep maar kampt op dit moment met tegenvallers. Zo is de directeur wegens ziekte langdurig afwezig en op financieel gebied gaat het niet goed met SSW. Door een afname van het aantal cliënten kunnen bepaalde werkzaamheden niet meer uitgevoerd of aangenomen worden en zijn activiteiten die voorheen winstgevend waren nu verliesgevend. De verwachting is dat het jaar wordt afgesloten met een verlies, voor de Gemeente Steenbergen, van rond de 25.000 euro.

Scenario's

Sociale activering blijft volgens de Gemeente Steenbergen nodig, net als goede begeleiding vanwege de complexe problematiek waar cliënten van SSW mee te maken hebben. Dat vraagt om maatregelen. Het bestuur van SSW heeft daarom besloten om 2019 en het jaar 2020 te gebruiken om verschillende scenario's te onderzoeken. Voorbeelden zijn; SSW in zijn geheel of in onderdelen onderbrengen bij een sterke partner, bijvoorbeeld WVS, GGZ of SDW; SSW zelfstandig behouden, maar dan anders georganiseerd; SSW opheffen en zorgen voor verankering op lokaal niveau van sociale activering. Er wordt een interim directeur gezocht om leiding te geven aan de SSW en te onderzoeken wat de beste keuze is. Voor de financiële tegenvaller van 2019 is er dekking binnen de reguliere begroting van het participatiebudget, zo meldt het Steenbergse college.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES