Een Elvis dag blijft een geliefd evenement voor de fans van The King of Rock and Roll FOTO CLAUDIA KOOLE
Een Elvis dag blijft een geliefd evenement voor de fans van The King of Rock and Roll FOTO CLAUDIA KOOLE Foto: Claudia Koole

The King in Kruisland kent veel aanhang

Door: Remko Vermunt Algemeen

KRUISLAND – Het is een drukte in het dorpscafé van Kruisland. In De Commerce zijn een kleine honderd mensen afgekomen op de Elvis dag die voor de vierde keer wordt georganiseerd in Kruisland. Speciaal voor deze dag treedt de vijfkoppige Elvis coverband Danny and the Wild Cats op. Ook de look-a-like Steven King is aanwezig. Elvis fans zien dit soort dagen als een soort familiehereniging. Bij sommigen gaat de liefde voor deze inmiddels 40 jaar overleden popster over in een tattoo.

Het is een gekrioel tussen mensen om bij het podium te komen. Onderweg, naar het podium toe, komen een aantal 'kuiven' langs. Het is de bekende haarkuif van Elvis Presley die ook wel bekend staat als The King of Rock and Roll, of gewoon The King wordt genoemd. De look-a-like met artiestennaam Steven King treedt op. Zijn achternaam is ontleend aan de statige bekende bijnaam van de grote Amerikaanse popster Elvis Aaron Presley. Reeds op zijn 11e jaar zingt Steven King Elvis-nummers. Sinds zijn bezoek aan Graceland in Memphis weet hij het zeker. The King is zijn leven geworden.

Stem
Steven van Calck, die optreedt als Steven King, is verknocht aan Elvis. Een deel van zijn familie uit het Franstalige Brussel is tevens aanwezig. Hij moet overigens niet verward worden met Steve King as Elvis uit Australië die eenzelfde rol vertolkt. Het scheelt slechts één letter. De Steven King die optreedt in Kruisland heeft reeds veel geïnvesteerd in zijn passie. Dan gaat het over zijn kostuums en een eigen opnamestudio. Zijn stem heeft dezelfde lage bastonen als die van Elvis Presley. Het is niet vreemd dat mensen hier graag naar komen kijken en luisteren.

Tattoeage
Eén van die mensen is Diana Voogd uit Heinenoord. "Ik heb het al meegekregen vanuit huis", laat ze weten. "Toen was ik een jaar of 16. Bij mij thuis werd Elvis en Jack Jersey gedraaid. Het is altijd de muziek geweest die me heeft geïnspireerd." Trots laat ze haar tatoeage zien met een groot portret van Elvis Presley, The King, op haar linkerarm. "Toen ik het een aantal jaren geleden heel moeilijk had met een scheiding heb ik deze tattoo laten zetten. De muziek van Elvis inspireerde me." Die inspiratie doet Diana Voogd nog altijd goed. Haar vriend Wout is er ook bij.

Autoliefde
"We zijn met een Amerikaanse auto hiernaar toe gekomen. In de zomer rijden we in een cabrio, maar dat is nu te koud", vertelt Wout. Die autoliefde had The King ook. Elvis Presley had een aardige collectie auto's. Zijn voorliefde ging uit naar Cadillacs, Lincolns en een aantal Chryslers. Maar ook de Rolls-Royce, Mercedes en in zijn sportieve hoek BMW hoorden tot zijn collectie. Dat er na ruim 40 jaar fans rondrijden in zijn type auto's is een logisch detail dat veel bekijks heeft op de weg, want fans rijden overal naar toe.

Familie
Diana Voogd: "We gaan naar alle festivals. We zijn eigenlijk één grote familie. Op een Elvis dag komen ze overal vandaan. Het is ook leuk om elkaar dan weer te zien. Je kent elkaar. In Rijsbergen is er twee keer per jaar een fanclub dag, maar nu het ook in Kruisland is, vinden we dat erg leuk. Voor ons mag dat zo blijven." Haar vervelendste herinnering blijft het overlijden van Elvis Presley. "Ja, dat was op 16 augustus 1977." Ze weet de sterfdatum meteen te noemen. De echte King is er niet meer, maar artiesten als Steven King brengen hem steeds tot leven.

BIJDRAGE CLAUDIA KOOLE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief