Afbeelding

Verkiezingsfestival Steenbergen op andere locatie

Door: Remko Vermunt Actueel

STEENBERGEN - Het Verkiezingsfestival van zaterdag 17 maart wordt in verband met de verwachte weersomstandigheden niet op de Markt gehouden, maar bij zaal De Joosse aan de Kaaistraat 12 in Steenbergen. Dat laat de gemeente Steenbergen weten.

Het Verkiezingsfestival is het laatste onderdeel van de opkomstbevorderende maatregelen die onder de noemer Heel Steenbergen Stemt zijn georganiseerd om woensdag 21 maart zoveel mogelijk kiesgerechtigde inwoners naar te stembus te bewegen. "Daarom wil de gemeente ook met het Verkiezingsfestival een zo groot mogelijk publiek bereiken, met name alle circa 1.200 jongeren die voor het eerst mogen gaan stemmen t.b.v. een nieuwe raad. De gevoelstemperatuur van ver onder nul die voor zaterdag wordt voorspeld, nodigt niet uit om naar de Markt te komen. Vandaar de keuze om het Verkiezingsfestival naar binnen te verplaatsen."

Muziek en politiek
Gekozen is voor De Joosse omdat deze zaal zich ook in het uitgaanscentrum van Steenbergen bevindt en voldoende ruimte biedt om het Verkiezingsfestival ongewijzigd door te kunnen laten gaan. Op het programma, dat om 14.00 uur begint en tot middernacht duurt, staan optredens van artiesten uit alle kernen van de gemeente: BenD'1 (De Heen), Zero Friction (Steenbergen), Jeepster (Kruisland), Still Alive (Nieuw-Vossemeer), Mathijs Pluijgers (Dinteloord), Marijn van Geel (Steenbergen) en dj JS (Welberg). Tussen de muzikale bedrijven door, zijn er drie mini-debatten, waarbij de lijsttrekkers en het publiek met elkaar in discussie kunnen over stellingen die vooral gericht zijn op jongeren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief