Afbeelding

Column Ruud van den Belt: Prettige vakantie en vooral doorgaan!

Door: Remko Vermunt Algemeen Column Burgemeester

Ik ga op vakantie en ik neem mee… U kent het spelletje wel. Als ik deze zomer mijn koffers pak, neem ik boven alles een goed gevoel mee over de eerste helft van het jaar. Met de vaststelling van het coalitieakkoord en de perspectiefnota, begint op 5 juli het politieke reces.

Niet voor lang, want medio augustus mag de raad alweer aan de bak en er staan nog heel wat besluiten op de rol voor de rest van het jaar. Ondertussen zijn zowel de raad als het college zich nog volop aan het inwerken, maar bestuur is continu, dus al het werk moet wel gewoon doorgaan. Over doorgaan gesproken: uit de reacties op mijn vorige column mag ik afleiden dat velen van u dit tweewekelijkse 'logboek' met plezier lezen en het dan ook leuk zouden vinden als er een vervolg komt op deze eerste reeks. 'Vooral doorgaan', luidde menig reactie, wat bij mij spontaan herinneringen opriep aan de Soundmixshow met jurylid Barry Stevens, weet u nog?

Fijn om die steun te mogen ervaren en ook 'in het veld' merk ik dat we als gemeente steeds dichter bij onze inwoners komen te staan. Overheidsparticipatie noemen we dat tegenwoordig. Het tegenovergestelde van burgerparticipatie, waar je de laatste jaren veel over hoorde, maar met hetzelfde doel: samen optrekken om de juiste keuzes te maken voor het welzijn en welbevinden van iedereen in onze samenleving. Ik val misschien in herhaling, maar ik kan de kracht van het 'samen doen' niet genoeg benadrukken. En het leukste is dat iedereen kan en mag meedoen in 'Steenbergen aan Zee', waar het ook in de vakantie goed toeven is.

Onze kernen hebben alles in huis voor een heerlijk dagje uit. Van kanovaren of in een fluisterbootje varen over de Vliet, het wandelen van een ommetje, ontspannen aan de oevers van de Cruijslandse kreken, tot een ware ontdekkingstocht door de natuur van de Dintelse Gorzen. Het kan allemaal. Ook een bezoekje aan één van onze musea of de Gummaruskerk behoort ook tot de uitgebreide mogelijkheden. Vergeet bovendien de openluchtzwembaden niet in Dinteloord en Steenbergen. Enne, met op z'n tijd een terrasje pakken is ook helemaal niks mis! Waar u ook heen gaat en wat u ook gaat doen, ik wens u een hele fijne vakantie en graag tot ziens!

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief