Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Met volle teugen genieten van Kindervakantieweek in Dinteloord

Door: Remko Vermunt Algemeen

DINTELOORD - Ruim tweehonderd kinderen verzamelden dinsdagochtend voor de Petrus en Pauluskerk in Dinteloord voor de tweede dag van de Kindervakantieweek. Vijf dagen lang kunnen de kinderen hier genieten van spelletjes, knutselen, timmeren en nog veel meer. "Maar we gaan ook een dagje weg", vertelt voorzitter Ingrid van Bezooijen.

Thema van dit jaar is 'Gedoe in de Rimboe' en dat is meteen duidelijk wanneer je naar de kerk toeloopt. Met palmbomen, camouflagedoeken en heel veel knuffels betreed je bij het binnengaan van de kerk een ware jungle. De kinderen weten meteen wat hen te wachten staat. Eén van de vrijwilligers wacht hen op aan de achterzijde van de kerk voor de ochtendgroet en een warming-up. Daarna is het tijd om te knutselen.

Knutselen

Vooral de meiden weten de scharen, plakstiften en velletjes gekleurd papier te vinden. Zij gaan meteen aan de slag met het knutselen van een olifant of het maken van een papieren aapje. De jongens rennen daarentegen naar de zijkant van de kerk waar ze aan de slag mogen met een hamer, spijkers, dozen en hout. Ze knutselen hun eigen hutten en voor je het weet klinkt door heel de kerk het getik van de hamers en het enthousiaste geluid van blije kinderen. Met zo'n tweehonderd kinderen per dag mag de Kindervakantieweek in Dinteloord dan ook nu al een succes worden genoemd.

Thema

Gedurende de hele week wordt er stilgestaan bij het thema. "Het thema wordt altijd in oktober al vastgesteld", legt Ingrid uit. Samen met dertig vrijwilligers begeleid zij de kinderen gedurende deze vakantieweek. "Zo gaan we vanmiddag nog naar zwembad Aquadintel. Voor de kleine kinderen worden er speciale wateractiviteiten gehouden en voor de oudere kinderen is er de junglerun. Een soort opblaasbare stormbaan."

Op woensdag gaan de kinderen met een weekkaart naar speelland Beekse Bergen. "Daarnaast hebben we nog een disco, de ouderen uit het verzorgingstehuis komen nog een ochtend langs voor een bakje koffie en we hebben nog een workshop djembé en Afrikaanse dans", vertelt Ingrid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief