Afbeelding
Foto: Claudia Koole

Lyfter blinkt uit in het maken van toekomstbestendige websites

Door: Remko Vermunt Bedrijvig Nieuws

DINTELOORD – Door de jury van de Rabobank West-Brabantse Startersprijs 2018 werden ze gedreven en passievolle ondernemers genoemd waar men in de toekomst nog meer van gaat horen. Eric Verheijen (27) en Joep Suijkerbuijk (26) van Lyfter in Dinteloord werden aangenaam verrast met deze prijs, met extra reden omdat ze door iemand anders waren opgegeven voor deze verkiezing. Wie samenwerkt met Lyfter ervaart snel dat er voor iedere situatie een passende oplossing bestaat.

DOOR CLAUDIA KOOLE

"We zijn niet out of the blue begonnen", vertelt Eric Verheijen, Jedi Grand Master bij Lyfter. "Toen we begonnen liepen we al snel tegen dingen aan en kregen we nieuwe inzichten. Steeds alles vernieuwen is niet nodig. Dit is onze duurzame insteek. Onze producten worden als legoblokjes gebouwd. Zeg maar, de common knowledge zetten we geautomatiseerd neer zodat herhalend werk niet nodig is." Dit aspect maakt het meteen veel goedkoper voor een klant en de extra tools die Lyfter biedt is hun onderscheidend vermogen. "Wij starten met een perfect geautomatiseerde basis en leveren ambachtelijk werk."

Vet product
De expertise heeft Eric Verheijen eerst opgebouwd met Joep Suijkerbuijk, eveneens Jedi Grand Master bij Lyfter. Samen volgden ze de opleiding Communication & Multimedia Design Breda aan de Avans Hogeschool. Na hun eigen pilot periode bleek dat uitbreiding een versnelling zou zijn om klanten van dienst te kunnen blijven. "Dat was eigenlijk een hele spannende periode", zegt Suijkerbuijk. "We hebben achter de schermen net zo lang gewerkt tot we dachten, nu hebben we een vet product en daar gaan we mee verder. Het aannemen van mensen was nieuw, maar we hebben in advisering veel hulp gehad van familie." Lyfter is nu een bedrijf met 10 medewerkers. Joep Suijkerbuijk is technisch georiënteerd en Eric Verheijen houdt zich bezig met de organisatorische strategie.

Onderscheidend
"We weten waar we heel goed in zijn", legt Verheijen uit. "Als je een chassis hebt en een motor in een auto, kunnen wij er verschillende soorten turbo's op zetten. We werken met een open source techniek en leveren initieel een website met volledige vrijheid. Voor de toegevoegde waarde, daar zijn wij er. Als we handwerk leveren dan weten we, daar maken we het onderscheidend." Joep Suijkerbuijk bevestigt dit: "We kunnen alles bouwen wat we willen. We leveren een all-in-product en maken kwaliteit toegankelijk."

Toekomstbestendig
Verheijen: "We vinden het belangrijk dat een website, ook bij ontwikkelingen binnen een bedrijf in de loop der jaren, weer snel en slim aangepast kan worden. We zijn heel transparant in pakketprijzen en sparren met de klant wat eruit gehaald kan worden. Wij zijn geen uurtje factuurtje fabriek. Dat we met allerlei sectoren te maken hebben, vinden we juist erg leuk. We kunnen dan cross-sectorale lijnen trekken en dat versterkt elkaar." Lyfter bouwt niet alleen websites. De expertise in webdevelopment gaat verder in de vorm van webshops, cloud kassasystemen en narrowcasting. Webapplicaties in de breedste zin, maar allen op een duurzame basis. Dat de jury hen betitelde als gedreven en passievol, is een feit gebleken. En zelfs het world wide web kent een duurzame vertaling van het internetverkeer, in toekomstbestendige websites, waar steeds slimmer wordt ingespeeld op de behoeften van een opdrachtgever.

Lyfter – Zuideinde 34-g – Dinteloord – www.lyfter.nl – mail@lyfter.nl – 0167-541377



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief